Τετάρτη 6 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΑΜΕ
Παράσταση διαμαρτυρίας για την αστυνομική έφοδο

Κρατώντας πανό, με αίτημα «Μονιμοποίηση των μεταναστών χωρίς όρους και προϋποθέσεις - όχι στην αστυνομική βία και τρομοκρατία» και φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε», «Να σταματήσει η Δημοτική Αστυνομία να βασανίζει τους μικροπωλητές», η Ενωση Εργαζομένων Μπαγκλαντές, μαζί με συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, πραγματοποίησε χτες παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο, καταγγέλλοντας την έφοδο αστυνομικών και δημοτικών αστυνομικών σε διαμέρισμα Μπαγκλαντέζων προχτές.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα, έσπασαν δύο πόρτες, έψαξαν το σπίτι, τρομοκρατώντας τους Μπαγκλαντέζους (στην πλειοψηφία τους είναι μικροπωλητές) και φεύγοντας, χωρίς να τους κάνουν έλεγχο για έγγραφα, κατάσχεσαν τα μικροπράγματα που πουλούν για να ζήσουν.

Η αντιπροσωπεία Μπαγκλαντέζων εργατών και του ΠΑΜΕ συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Χ. Ακριτίδη. Στις καταγγελίες της συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ Χρ. Λαμπούδη και του Ηλία Αχμέντ, από την Ενωση Εργαζομένων Μπαγκλαντές, για συγκεκριμένη κατεύθυνση κυβέρνησης και δήμου να διωχθούν οι μετανάστες από το κέντρο της Αθήνας και για την ευθύνη που έχει και ο δήμος για την έφοδο, ο αντιδήμαρχος επικαλέστηκε προκλητικά ότι όλοι είμαστε ίσοι μεταξύ ίσων, τις υποχρεώσεις που πρέπει να έχουμε όλοι και τη ...νομιμότητα.

Η Χρ. Λαμπούδη με δήλωσή της στον «Ρ» κατήγγειλε τη ρατσιστική πολιτική κυβέρνησης και δήμου και τόνισε ότι το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει να οργανώνει και να στηρίζει τους μετανάστες. Ο Η. Αχμέντ από την πλευρά του είπε ότι η αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης όλο και περισσότερο φανερώνει για μας τους μετανάστες κυνηγητό, βασανισμούς και διώξεις, χωρίς να σκέφτεται τα προβλήματα που υπάρχουν στις χώρες μας και τις επιπτώσεις που θα έχει για τους ανθρώπους που διώχνονται. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να αλλάξουν τα πράγματα, για καλύτερες συνθήκες. Ο Μ. Δανδουλάκης, δημοτικός σύμβουλος της «Συμπαράταξης», επισήμανε ότι η Δημοτική Αστυνομία μετατρέπεται σε μέρος του κατασταλτικού μηχανισμού με τα κοινά τμήματα ΕΛ.ΑΣ. - Δημοτικής Αστυνομίας.

Η αντιπροσωπεία προχώρησε και σε σχετική καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης. Εκεί, ο αξιωματικός υπηρεσίας, στον οποίο η Χρ. Λαμπούδη του κατήγγειλε τα περιστατικά και ενώ του είχε πει την ιδιότητα της και το λόγο της παρουσίας της αντιπροσωπείας εκεί, ζητούσε επίμονα αριθμό ταυτότητας και αριθμό τηλεφώνου. Η συνδικαλίστρια του εξήγησε και πάλι την ιδιότητα της, αλλά ο αστυνομικός υπηρεσίας και πάλι ζητούσε αριθμό ταυτότητας και αριθμό τηλεφώνου.

Η Χρ. Λαμπούδη, με αφορμή αυτό το περιστατικό, κατήγγειλε στον «Ρ» ότι τα στελέχη του ΠΑΜΕ δεν θα υποκύψουν σε κάθε είδους τρομοκρατία και εκφοβισμό στην επίθεση της κυβέρνησης με εισαγγελείς, αστυνομικές αρχές και με οποιουσδήποτε μηχανισμούς. Ο στόχος τους, να σταματήσουν την αγωνιστική και συνδικαλιστική μας δράση, πέφτει πάνω στην πεποίθησή μας ότι προέχει ο αγώνας για τα δικαιώματα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ