Τρίτη 5 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Νέο λουτρό αίματος

Θύματα της σύγκρουσης ανάμεσα στις κατοχικές δυνάμεις και τους «Ταλιμπάν», τις περισσότερες φορές, οι άμαχοι
Θύματα της σύγκρουσης ανάμεσα στις κατοχικές δυνάμεις και τους «Ταλιμπάν», τις περισσότερες φορές, οι άμαχοι
ΚΑΜΠΟΥΛ - ΠΕΣΑΒΑΡ.--

Περισσότεροι από 29 νεκροί, μεταξύ των οποίων και πολλοί άμαχοι, είναι ο απολογισμός βομβιστικών επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν χθες στο Αφγανιστάν. Την ίδια στιγμή που ο εγκάθετος Πρόεδρος, Χαμίντ Καρζάι, δήλωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για επαναδιεκδίκηση της προεδρίας, στις εκλογές του Αυγούστου και αναχώρησε για την Ουάσιγκτον, όπου ο ίδιος και ο Πακιστανός ομόλογός του, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, θα έχουν συνομιλίες με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, με θέμα την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Η αιματηρότερη επίθεση σημειώθηκε στην αφγανική επαρχία Ζαμπούλ, όπου 12 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους. Σε δεύτερο χτύπημα κοντά στο Καλάτ, επίσης στην Ζαμπούλ, σκοτώθηκαν έξι φρουροί ασφαλείας και δύο άμαχοι, ενώ, σε χτύπημα στην επαρχία Λαγκμαν, έχασε τη ζωή του ο δήμαρχος της πόλης Μοχάμεντ Ραχίμ και ακόμα έξι άμαχοι.

Παράλληλα, απώλειες στις τάξεις των «Ταλιμπάν», κατά τη διάρκεια συγκρούσεων, ανακοίνωσαν κατοχικές δυνάμεις.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται και οι συγκρούσεις στην περιοχή των συνόρων στο Πακιστάν, με τον κυβερνητικό στρατό να υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια των μαχών σκοτώθηκαν επτά «ένοπλοι» και δύο στρατιώτες, με την Ουάσιγκτον να έχει ξεκαθαρίσει ότι απαιτεί την πάταξη των «ανταρτών» και όχι τις συνομιλίες μαζί τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ