Τρίτη 5 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ «ΑΤΤΙΚΑ»
Παρέμβαση για τις απολύσεις που συνεχίζονται

Με μαζική εξόρμηση, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας κάλεσε τους εργαζόμενους να αντισταθούν και να δυναμώσουν το κλαδικό τους Σωματείο

Από τη χτεσινή παρέμβαση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στο «Αττικα»
Από τη χτεσινή παρέμβαση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στο «Αττικα»
Μαζική διαμαρτυρία έξω από το πολυκατάστημα «Αττικα» οργάνωσε χτες το πρωί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με τη συμπαράσταση και άλλων ταξικών σωματείων της Αθήνας, απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων στο πολυκατάστημα, οι οποίες έχουν φτάσει ήδη τις δέκα. Σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων στο πολυκατάστημα, η εργοδοσία σκοπεύει να κάνει και άλλες. Στήριγμα στα σχέδιά της η επιχείρηση φαίνεται πως έχει και το επιχειρησιακό σωματείο, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει βγάλει τσιμουδιά.

Δεκάδες εργαζόμενοι και συνδικαλιστές συγκεντρώθηκαν λίγο πριν τις 10 το πρωί έξω από το πολυκατάστημα και ξεδίπλωσαν πανό του Συλλόγου, με τα οποία απαιτούσαν «όχι στις απολύσεις - όχι στην τρομοκρατία». Η συζήτηση με τους εργαζόμενους άνοιξε επιτόπου. Ταυτόχρονα, με τα συνθήματά τους, καλούσαν την εργοδοσία να πάρει πίσω τις απολύσεις και ξεκαθάρισαν ότι «η τρομοκρατία δε θα περάσει».

Ενδεικτικό του πόσο θορυβημένη είναι η εργοδοσία, η οποία δε θέλει σε καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι να οργανωθούν στο ταξικό τους σωματείο, είναι το γεγονός ότι τα στελέχη της άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνο τους εργαζόμενους καλώντας τους να φύγουν από το χώρο μέχρι να τελειώσει η κινητοποίηση (!), προφανώς για να μην έρθουν σε επαφή με το σωματείο τους. Εφτασαν μάλιστα στο σημείο, όση ώρα εξελισσόταν η κινητοποίηση, να κατεβάσουν τα ρολά σε όλες τις εισόδους του πολυκαταστήματος.

Από την ντουντούκα της συγκέντρωσης η Μαρία Τσαγκατάκη τόνισε ότι «η παρέμβασή μας για το σταμάτημα και την ανάκληση των απολύσεων, για το σπάσιμο της τρομοκρατίας θα είναι καθημερινή. Χρειάζεται όμως και η δική σας συμμετοχή στο σωματείο, γιατί το σωματείο είστε εσείς. Δε θα σταματήσουμε μέχρι να ακυρωθούν οι απολύσεις και να σπάσει η τρομοκρατία». Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ