Τρίτη 28 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο

Σήμερα και μέχρι και την Πρωτομαγιά στον «902 Αριστερά στα FM»
Σήμερα και μέχρι και την Πρωτομαγιά στον «902 Αριστερά στα FM»
Αφιέρωμα στον μεγάλο μας ποιητή και αγωνιστή Γιάννη Ρίτσο, στο πλαίσιο του γιορτασμού του έτους Γιάννη Ρίτσου με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννησή του ετοίμασε και παρουσιάζει ο «902 Αριστερά στα FM». Το αφιέρωμα για τον ποιητή της Ρωμιοσύνης επιμελήθηκε και παρουσιάζει ο ηθοποιός και συγγραφέας Βασίλης Κολοβός και θα μεταδοθεί από τη συχνότητα του «902» σε τέσσερα μέρη. Το πρώτο μέρος του αφιερώματος θα μεταδοθεί σήμερα Τρίτη στις 18:00, το δεύτερο μέρος αύριο Τετάρτη 29 Απριλίου στις 17:00, το τρίτο μέρος την Πέμπτη 30 Απριλίου στις 18:00 και το τέταρτο την Παρασκευή 1η Μάη, στις 16:00.

Δείτε στον «902» TV

Στις εποχιακές αλλεργίες αναφέρεται σήμερα η εκπομπή «Εις Υγείαν», που θα μεταδοθεί στις 18.00. Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει η Ειρήνη Μπαλντίδη.

Κάθε άνοιξη, εκτός από τα λουλούδια, «ανθίζουν» και οι εποχιακές αλλεργίες, οι οποίες εκδηλώνονται με διάφορα συμπτώματα. Οι αλλεργικές αντιδράσεις ποικίλλουν, από ήπιες φαγούρες, φτέρνισμα ή έκζεμα, έως σοβαρά εξανθήματα και άσθμα. Μία ακραία αλλεργική αντίδραση μπορεί να οδηγήσει σε αναφυλακτικό σοκ, μία ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση. Πρέπει επίσης να γίνει αντιληπτό ότι άνθρωποι που είναι αλλεργικοί στη γύρη, είναι συχνά ευαίσθητοι στη σκόνη, στην τρίχα των ζώων και στη μούχλα, δηλαδή στους μύκητες, που αναπτύσσονται τόσο στους εσωτερικούς, όσο και στους εξωτερικούς χώρους. Με την εμφάνιση αλλεργικών εκδηλώσεων, είναι καλό να αναζητούμε τη γνώμη ειδικού, στην προκειμένη περίπτωση αλλεργιολόγου, που θα μας υποδείξει τι πρέπει να κάνουμε. Καλεσμένος της εκπομπής είναι ο αλλεργιολόγος Δημήτρης Παπαϊωάννου.

Αύριο Τετάρτη, στις 23.00, η εκπομπή «δεν άνθισαν ματαίως...» θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στον μεγάλο λαϊκό δημιουργό Γιάννη Παπαϊωάννου. Για την ζωή και το έργο του, μιλά στην εκπομπή ο γιος του Αντώνης Παπαϊωάννου. «Φαληριώτισσα», «Ανδρέας Ζέπος», «Πριν το χάραμα», «Ανοιξε γιατί δεν αντέχω», «Κάνε κουράγιο», «Βαδίζω και παραμιλώ», «Χθες το βράδυ σε μια βάρκα», «Σβήσε το φως», είναι μερικά από τα πάμπολλα τραγούδια - σταθμούς που δημιούργησε στη ζωή του ο Γιάννης Παπαϊωάννου. «Τα τραγούδια μου είναι τα παθήματά μου, οι αγώνες μου, το μεροκάματο για τη φασολάδα, τα όνειρά μου, οι καντάδες μου, η ζωή μου ολόκληρη και η ζωή του φτωχού κοσμάκη...», έλεγε ο συνθέτης με την τεράστια προσφορά στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι. Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει η Σοφία Αδαμίδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ