Τρίτη 28 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Αυτοδιοίκηση... νεροκουβαλητής της ΕΕ

Πανηγυρίζει, σε ανακοίνωσή του, ο νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός, για την ομόφωνη υπερψήφιση από την Επιτροπή Περιφερειών της ΕΕ στις Βρυξέλλες του προγράμματος «Media Mundus», που επιχειρεί να ενισχύσει τα ευρω-ενωσιακά μονοπώλια του οπτικοακουστικού τομέα με «συνεργασίες» με τρίτες, εκτός ΕΕ, χώρες.

Με αυτόν τον τρόπο ο «πράσινος» νομάρχης, ως τακτικό μέλος της Επιτροπής Περιφερειών και αντιπρόεδρος της ελληνικής αντιπροσωπείας, βάζει την «υπογραφή» του κάτω από την ενδυνάμωση της «ανταγωνιστικότητας» - δηλαδή της αύξησης της κερδοφορίας - του ευρωενωσιακού οπτικοακουστικού κεφαλαίου, εις βάρος φυσικά των δημιουργών και του κινηματογράφου ως τέχνης.

Μάλιστα, ο ίδιος, υιοθετεί πλήρως τα αντιδραστικά ιδεολογήματα της ΕΕ περί «ισχυρής ευρωπαϊκής ταυτότητας», καθιστώντας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνένοχο στη στρατηγική της ΕΕ για ιδεολογική χειραγώγηση, σημειώνοντας τον «καθοριστικό ρόλο» των τοπικών και περιφερειακών αρχών «τόσο στην προσέλκυση μεγαλύτερου νεανικού κοινού σε προβολές οπτικοακουστικών έργων που προωθούν την πολιτισμική πολυμορφία και τον πλουραλισμό, όσο και στη δημιουργία μιας ισχυρής ευρωπαϊκής ταυτότητας, ενισχύοντας σημαντικά και την τοπική οικονομία»! Παραδέχεται, ωστόσο, ότι το πρόγραμμα «επιχειρεί να τονώσει την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα του συγκεκριμένου κλάδου (...)».

Πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη της αντίληψης του δικομματισμού και των «δορυφόρων» για το ρόλο της ΤΑ ως «μακρύ χέρι» όχι μόνο του αστικού κράτους, αλλά και των ιμπεριαλιστικών κέντρων, όπως η ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ