Παρασκευή 10 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ
Χαράτσι διοδίων από το καλοκαίρι

Χαράτσια διοδίων θα πληρώνουν οι οδηγοί και στην Εγνατία από το καλοκαίρι! Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς σε εκδήλωση που διοργανώθηκε προχτές από την κυβέρνηση, προκειμένου να παραδοθεί στην κυκλοφορία η ...μισή γέφυρα στο Μεγάλο Περιστέρι μήκους ενός χιλιομέτρου. Συγκεκριμένα, για τις ανάγκες της τελετής παραδόθηκε ο ένας κλάδος της γέφυρας στην κυκλοφορία, ο οποίος χωρίστηκε στα δύο για να κινούνται τα οχήματα και προς τις δύο κατευθύνσεις. Στον διπλανό κλάδο της γέφυρας οι εργασίες ακόμη συνεχίζονται και θα διαρκέσουν για ακόμη ένα τρίμηνο τουλάχιστον με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των εργαζομένων και των διερχόμενων οδηγών.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δήλωσε ότι η καταβολή των χαρατσιών θα αρχίσει από αυτό το καλοκαίρι στα κατασκευασμένα διόδια στο Πολύμυλο Κοζάνης και σταδιακά θα επεκταθούν και σε υπόλοιπα τμήματα της Εγνατίας Οδού που θα αποτελούν ακόμη μια πηγή λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων. Τα περί φθηνότερου ποσού, όπως είπε, που θα καταβάλλουν οι διερχόμενοι οδηγοί στην Εγνατία Οδό συγκριτικά με αυτά που πληρώνουν για οδικούς άξονες κατασκευασμένους με σύμβαση παραχώρησης συνιστούν ωμή πρόκληση. Κι αυτό γιατί ο ελληνικός λαός θα πληρώσει συνολικά για την κατασκευή της Εγνατίας και των καθέτων αξόνων της συνολικά πάνω από 6,5 δισ. ευρώ! Παρ' όλα αυτά με την πολιτική που ακολουθούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα δημόσια έργα αντί να αποτελούν δικαίωμα για τη δωρεάν και ασφαλή μετακίνηση του λαού, αποτελούν ένα ακόμη πεδίο αφαίμαξης των ήδη πενιχρών λαϊκών εισοδημάτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μιλώντας σε εκδήλωση στην Αθήνα ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα Δημόσια Εργα Γ. Μαγκριώτης, υπερθεμάτισε υπέρ της επιβολής διοδίων στην Εγνατία. Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, δήλωσε συγκεκριμένα: «Κάποια στιγμή πρέπει επιτέλους να λειτουργήσουν τα διόδια στην Εγνατία. Επιτέλους πάρτε ένα πολιτικό κόστος και σεις»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ