Σάββατο 28 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εγκληματική παραχώρηση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τη «μυστική!» παραχώρηση του Φαληρικού Δέλτα στο Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Μακέτα του Ιδρύματος για το Φαληρικό Δέλτα
Μακέτα του Ιδρύματος για το Φαληρικό Δέλτα
Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς να δοθεί στη δημοσιότητα κανένα στοιχείο, η κυβέρνηση διά των συναρμόδιων υπουργών υπέγραψε την περασμένη Δευτέρα τη σύμβαση για την παραχώρηση του Φαληρικού Δέλτα στο Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, το ΚΚΕ καταγγέλλει «το διπλό έγκλημα που διαπράττεται από την κυβέρνηση εν κρυπτώ σε βάρος του περιβάλλοντος και του πολιτισμού, με τη σύμβαση που υπέγραψε μυστικά με το Ιδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", παραδίδοντας το Φαληρικό Δέλτα, τη Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη. Οι κατά καιρούς δηλώσεις εκπροσώπων της κυβέρνησης και του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", ότι πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που αποτελεί ανιδιοτελή προσφορά του ιδρύματος προς το Δημόσιο, συνιστούν επιχείρηση απόκρυψης της αλήθειας».

«Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του ΚΚΕ, εντός και εκτός Βουλής, να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της σύμβασης, η κυβέρνηση την κρατά μυστική, με αποκορύφωμα την υπογραφή της από τέσσερις υπουργούς κεκλεισμένων των θυρών!», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Ο λαός του Λεκανοπεδίου δεν πρέπει να δεχτεί την παραχώρηση του παλιού Ιπποδρόμου και του Φαληρικού Δέλτα στο Ιδρυμα. Ο ελληνικός λαός οφείλει να αντιδράσει στην πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που παραδίδουν δημόσια περιουσία και κρίσιμους τομείς του πολιτισμού στο κεφάλαιο.

Καμία ιδιωτική ιδιοκτησία στη Λυρική Σκηνή και στην Εθνική Βιβλιοθήκη, γιατί αυτό οδηγεί στην παραπέρα χειραγώγηση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, στη μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της Τέχνης και της επιστημονικής γνώσης. Η ιδιωτική ιδιοκτησία και σε αυτούς τους τομείς αποξενώνει περισσότερο το λαό από τα σύγχρονα επιτεύγματα της επιστημονικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας. Η διαμόρφωση νέων σύγχρονων κτιρίων και υποδομών και η ανάπτυξη θεσμών της Τέχνης πρέπει να είναι αποκλειστική υπόθεση του Δημοσίου. Για να υπάρξει φιλολαϊκή προοπτική αγωνίζεται το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org