Σάββατο 21 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ
Την ερχόμενη Πέμπτη το αγωνιστικό «ραντεβού»

«To μαθητικό κίνημα είναι εδώ». Αυτό επισημαίνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας σε κάλεσμά του για την πρώτη μαθητική κινητοποίηση που θα γίνει στην Αθήνα την Πέμπτη 26 του Οκτώβρη. Το «ραντεβού» των μαθητών είναι στις 11 το πρωί στα Προπύλαια και στη συνέχεια θα πορευτούν προς το υπουργείο Παιδείας.

«Τα τραγικά αποτελέσματα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης άνοιξαν τα μάτια ακόμα και στους πιο αφελείς, ακόμα και στους πιο ευκολόπιστους», τονίζεται στην ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι «μας θέλουν να δουλεύουμε "ευέλικτα", χωρίς κανένα δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλιά και τη ζωή». Υπογραμμίζεται δε, ότι «η κυβέρνηση για μία ακόμα φορά δείχνει πόσο τρομοκρατημένη είναι, δείχνει πως έχουμε γίνει ο εφιάλτης της!».

«Είναι γελασμένοι γιατί τώρα πια ξέρουμε πόση δύναμη έχουμε και πόσα μπορούμε να καταφέρουμε, αν συνεχίσουμε τον αγώνα μας, να συντονιστούμε με όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς, με όλο το λαό σε ένα ισχυρό μέτωπο παιδείας. Οι τελευταίες παραχωρήσεις του υπουργείου Παιδείας δείχνουν πόσο μας φοβούνται, δείχνουν όμως και ότι οι αγώνες μας έχουν αποτελέσματα. Εμείς δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθούμε, ότι δε μασάμε», τονίζεται.

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας καλεί σε κοινή δράση γονείς, εκπαιδευτικούς, εργατικά σωματεία και φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους σ' ένα μέτωπο παιδείας με όλο το λαό για να καταργήσουν τους νόμους - λαιμητόμους, για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή. «Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη», καταλήγει.

Οι μαθητές απαιτούν:

  • κατάργηση των νόμων 2525/97 και 2640/98,
  • κατάργηση των τεστ δεξιοτήτων,
  • αποσύνδεση του λυκείου από την εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ, επαναφορά των μετεξεταστέων,
  • μαζικούς διορισμού από την επετηρίδα, άμεση κάλυψη των αναγκών σε σχολεία - καθηγητές - βιβλία, βιβλία σύγχρονα και κατανοητά που θα παρέχουν ολόπλευρη μόρφωση,
  • όχι ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων.
  • Παλεύουν για κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης, της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, των τεστ στην Α' Λυκείου, των πανελλαδικών εξετάσεων σε Β' και Γ' Λυκείου, των κατευθύνσεων.

Επίσης, διεκδικούν, 15% του κρατικού προϋπολογισμού για την Παιδεία, σύστημα επαγγελματικής τεχνικής εκπαίδευσης, δημόσιο και δωρεάν ενιαίο 12χρονο βασικό υποχρεωτικό σχολείο για όλους, χωρίς φραγμούς και διακρίσεις που θα δίνει σύγχρονες γνώσεις και εφόδια για τη ζωή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ