Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΕ ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΩΝ
Συνεχίζεται η κατάληψη

Από την κινητοποίηση μαθητών και γονιών στο υπουργείο Παιδείας, την προηγούμενη βδομάδα
Από την κινητοποίηση μαθητών και γονιών στο υπουργείο Παιδείας, την προηγούμενη βδομάδα
Συνεχίζεται για τρίτη βδομάδα η κατάληψη του ΤΕΕ Κωφών και Βαρηκόων, του μοναδικού στην Αττική, που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή. Υπενθυμίζεται ότι γονείς και μαθητές αναγκάστηκαν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου, καθώς οι περίπου 30 μαθητές του, που κατοικούν σε μακρινές περιοχές, είναι αναγκασμένοι να κλείνονται σπίτια τους, λόγω έλλειψης μεταφορικών μέσων. Κατά τις κινητοποιήσεις που είχαν γίνει τον περασμένο Νοέμβρη, ο υπουργός Παιδείας είχε ανακοινώσει ότι το πρόβλημα της μεταφοράς λύθηκε, ενώ ο νομάρχης Αθήνας, Γ. Σγουρός (ΠΑΣΟΚ), είχε ανακοινώσει ότι «από 1/12/2008 όλα τα παιδιά θα πηγαίνουν σχολείο».

Σήμερα, νομαρχία και υπουργείο αποφάσισαν να «λύσουν» το πρόβλημα τοποθετώντας ένα πούλμαν κι ένα ταξί, στα δρομολόγια των οποίων όμως δε συμπεριλαμβάνονται οι διαδρομές για 2 μαθητές. Χτες το απόγευμα, θα συνεδρίαζε για το θέμα και η Ενωση Γονέων Αγ. Παρασκευής, ενώ το προγραμματισμένο ραντεβού για σήμερα με τον υφυπουργό Παιδείας Α. Λυκουρέντζο αναβλήθηκε ...λόγω φόρτου εργασίας.

Την ανάγκη να αναλάβει το κράτος τη μεταφορά των μαθητών με αναπηρίες, μέσω ενός δημόσιου και δωρεάν ασφαλούς συστήματος μεταφοράς, με εξειδικευμένο προσωπικό που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, αλλά και των υπόλοιπων μαθητών άλλων σχολείων (μουσικά, αθλητικά, κ.ά.) που είναι αναγκαία η μεταφορά τους, ανέδειξαν κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους αντιπροσωπείες της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και της Επιτροπής Νέων ΑμΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ