Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Η πρόκληση δε θα περάσει

Ανακοίνωση για το κατάπτυστο πόρισμα

«Επιχειρείται να συγκαλυφτεί η εγκληματική ευθύνη που έχουν εφοπλιστής - εργολάβος - αρχές και να κατασκευαστούν συνυπεύθυνοι, με τέτοιο τρόπο που οι ήδη νεκροί συνάδελφοί μας διασύρονται και ξαναδολοφονούνται» τονίζει το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά για το πόρισμα των τριών πραγματογνωμόνων, καταγγέλλοντας πολιτική παρέμβαση υπέρ του εφοπλιστικού κεφαλαίου και του κυκλώματός του.

Το Συνδικάτο υπενθυμίζει ότι στις «23/10/2008 κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης της διορισμένης ανακρίτριας», «διότι αρνιόταν πεισματικά να επιτρέψει την παρουσία εκπροσώπου μας ως παρατηρητή στην πραγματογνωμοσύνη». Υπογραμμίζει ακόμα ότι: «Το πόρισμα το οποίο υπογράφεται από 3 "επιστήμονες" στερείται κάθε λογικής και πολύ περισσότερο επιστημονικής τεκμηρίωσης, αφού αποκλείει πιθανές περιπτώσεις εκδήλωσης πυρκαγιάς στο πλοίο χωρίς κανένα στοιχείο να συνηγορεί υπέρ αυτού, ενώ την ίδια στιγμή περιγράφουν και αποδέχονται μια εκδοχή με τέτοιο τρόπο λες και ήταν οι ίδιοι μπροστά ως αυτόπτες μάρτυρες ή σαν να τους είχε υπαγορευτεί από κάποιον άλλον. Μήπως όμως όντως το πόρισμά τους έχει υπαγορευτεί από κάπου; Παράλληλα, υποβαθμίζεται με προκλητικό τρόπο η παντελής έλλειψη μέτρων και μέσων αντιμετώπισης του εργατικού δυστυχήματος».

Το Συνδικάτο Μετάλλου κάνει καθαρό ότι: «Τα Σωματεία μας, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δε θα αφήσουν να περάσει έτσι αυτή η πρωτόγνωρη και προκλητική προσπάθεια να μείνουν στο απυρόβλητο αυτοί που μας δολοφονούν κάθε μέρα. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους συνεχώς. Εμείς έναν δρόμο ξέρουμε, τον δρόμο του αγώνα και αυτόν θα διαβούμε».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ