Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το θαυμαστό σύμπαν

Πραγματοποιήθηκε (2/2) η τελετή έναρξης εορτασμού του Παγκόσμιου Ετους Αστρονομίας 2009 για την Ελλάδα, σε ειδική πανηγυρική εκδήλωση στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Στην ομιλία του ο καθηγητής Χρήστος Γούδης (διευθυντής του Ινστιτούτου Αστρονομίας - Αστροφυσικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών) επισήμανε ότι ο κύριος στόχος των εκδηλώσεων είναι να βοηθήσει τον άνθρωπο να συνειδητοποιήσει τη θέση του στο Σύμπαν και να εκτιμήσει την επίδραση της γνώσης της αστρονομικής επιστήμης στην καθημερινή μας ζωή. Τόνισε, επίσης, ότι το Παγκόσμιο Ετος Αστρονομίας δίνει ιδιαίτερη σημασία στη νεολαία, καθώς και στην προσέγγισή της με ειδικά προγράμματα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προβολή της νέας ψηφιακής παράστασης «Ο θάνατος των Αστρων», την οποία προλόγισε ο Διονύσης Σιμόπουλος (διευθυντής του Νέου Ψηφιακού Πλανητάριου του Ευγενίδειου). Η παράσταση μας ταξιδεύει στο θαυμαστό κόσμο του σύμπαντος και των αστρικών εκρήξεων, χωρίς τις οποίες δε θα υπήρχε η Γη, δε θα υπήρχαν βράχια, βότσαλα, φυτά, ζώα, δε θα υπήρχε ο άνθρωπος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ