Η πρόσφατη υπόθεση εν μέρει δικαίωσης, από το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, ενός Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών (ΚΕΣ) που συνεργάζεται με γαλλικό πανεπιστήμιο (Paris 13), καθώς και η κάλυψη από την πλευρά του «Ρ» της υπόθεσης με σχετικά ρεπορτάζ και σχόλια, προκάλεσε το ...ενδιαφέρον του πρώην υπουργού Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, βουλευτή Πέτρου Ευθυμίου. Θυμίζουμε (όπως είχαμε γράψει και στο αρχικό ρεπορτάζ για την υπόθεση) ότι το δικαστήριο θεώρησε πως θίχτηκε το κύρος του ΚΕΣ από τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Παιδείας Π. Ευθυμίου το 2002, για διακοπή συνεργασίας των γαλλικών πανεπιστημίων με ελληνικά Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών και αυτή η κρίση του δικαστηρίου «βάρυνε», μαζί με άλλα, για την τελική απόφαση εν μέρει δικαίωσης του ΚΕΣ.
Με επιστολή του στην εφημερίδα μας, λοιπόν, ο Π. Ευθυμίου λέει μεταξύ άλλων: «Θα ήταν για μένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον να δημοσιεύσετε όσα επικαλείται ο ιδιοκτήτης του ΚΕΣ του "Paris 13" στον οποίον αναφέρεσθε, ώστε να προσφύγω νομικά εναντίον του - όπως του αξίζει - για όσα εις βάρος των καθαρών μου θέσεων και στάσεων πληροφορήθηκα από την εφημερίδα σας ότι ισχυρίζεται».
Βεβαίως, δεν πρόκειται ως εφημερίδα να δώσουμε στον Π. Ευθυμίου αυτά που ζητά, με δεδομένο, μάλιστα, ότι προσπαθεί να επικαλεστεί δικό μας ρεπορτάζ για ποινική δίωξη. Είναι ζήτημα αρχής για τις εφημερίδες και το γνωρίζει καλά ο ίδιος ως πρώην δημοσιογράφος. Ο ίδιος ο βουλευτής, έχοντας θητεύσει στο ρεπορτάζ, γνωρίζει πώς μπορεί κάλλιστα να ερευνήσει και να βρει εύκολα τα στοιχεία που ζητά. Αλλωστε, η απόφαση του δικαστηρίου, αυτήν δημοσιεύσαμε, περιλαμβάνει τους ισχυρισμούς του ιδιοκτήτη του ΚΕΣ και καταγράφει και τις ημερομηνίες των δηλώσεων που έκανε δημόσια εκείνη την εποχή ο ίδιος (δελτία Τύπου του υπουργείου).