Απαντώντας σε Ερώτηση του ΚΚΕ, η υφυπουργός Απασχόλησης ισχυρίστηκε ότι δεν έχει ακούσει για τους εκβιασμούς, τις απολύσεις και τις συλλήψεις
Κλιμακώνεται ο αγώνας για την ανάκληση της τρομοκρατικής απόλυσης |
Παρότι η υφυπουργός δήλωσε ότι αγνοεί τις απειλές και την προσπάθεια εξαγοράς του εν λόγω εργαζομένου, στάθηκε αδύνατον να εξηγήσει πώς οι αστυνομικές αρχές ήταν απολύτως ενήμερες για τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και του ΠΑΜΕ και φρόντισαν να βρίσκονται στις εισόδους των καταστημάτων και να συλλαμβάνουν διαδηλωτές προκειμένου η εταιρεία να λειτουργήσει απρόσκοπτα. «Μου κάνουν εντύπωση τα στοιχεία που παραθέσατε και δεν μπορώ να τα πιστέψω», δήλωσε η Σοφία Καλαντζάκου, υποστηρίζοντας πως «το θέμα χρήζει περαιτέρω έρευνας».
Στη συνέχεια παρέθεσε τα στοιχεία των ελέγχων που πραγματοποίησε στην εταιρεία το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και στα οποία αναπαράγονται τα εργοδοτικά επιχειρήματα, ότι ο συνδικαλιστής εργαζόμενος «απολύθηκε λόγω πλημμελούς εκτέλεσης των καθηκόντων του και καθυστερημένης προσέλευσής του στην εργασία» και ότι ο εργαζόμενος «δεν τους έχει γνωρίσει τη συνδικαλιστική του ιδιότητα»!
Ανταπαντώντας, η Εύα Μελά έκανε λόγο για «τεράστια ευθύνη συνολικά της κυβερνητικής πολιτικής, που στηρίζει την εργοδοσία και την αφήνει να προχωρά με μεθόδους των νονών της νύχτας κυριολεκτικά, σε βάρος των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς». «Η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη και για έναν πρόσθετο λόγο», πρόσθεσε η Εύα Μελά αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις στην αλυσίδα «Τζάμπο», όπου «οι αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν ως υπάλληλοι της εργοδοσίας να προασπίσουν το δικαίωμα της εργοδοσίας», αφού «είχαμε δύο συλλήψεις εμποροϋπαλλήλων έξω από το κατάστημα του Ταύρου ενώ, στη συνέχεια, η εισαγγελία στην οποία παραπέμφθηκαν αρνήθηκε να μιλήσει ακόμη και με βουλευτές».
Αναφερόμενη στους εκβιασμούς και στην προσπάθεια χρηματισμού του Νίκου Νικολόπουλου, η Εύα Μελά σημείωσε: «Ηθελαν να του βάλουν μπροστά αυτό το τεράστιο δίλημμα, να κατασυκοφαντήσουν τους αγώνες, να εκφυλίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα και να αποτρέψουν τον συνδικαλισμό». Τέλος, όσον αφορά στον ισχυρισμό της εργοδοσίας ότι ο εργαζόμενος καθυστερούσε στη δουλειά του, η Εύα Μελά ξεκαθάρισε ότι ο λόγος της απόλυσής του ήταν η συμμετοχή στην απεργία στις 10 του περασμένου Δεκέμβρη. «Αυτό ήθελε να χτυπήσει η εργοδοσία», σημείωσε.