Πέμπτη 29 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αναζητούνται... συχνότητες

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, είχε χτες ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ιωάννης Λασκαρίδης, για θέματα συχνοτήτων του τηλεοπτικού σταθμού «ΒΟΥΛΗ» και του ραδιόφωνο της ΒΟΥΛΗΣ, που, όπως ήδη έχει εξαγγελθεί, ετοιμάζεται. Οι δίαυλοι από τους οποίους εκπέμπει ο τηλεοπτικός σταθμός είναι της ΕΡΤ. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Στη συζήτηση στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι της ΕΕΤΤ και της ΕΡΤ τέθηκαν προβλήματα που έχουν σχέση με τη λήψη του καναλιού «ΒΟΥΛΗ», αλλά και με τις συχνότητες από τις οποίες θα εκπέμψει το ραδιόφωνο της Βουλής.

Προβλήματα υπάρχουν στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και σε όλη την Ελλάδα που δε γίνεται λήψη του τηλεοπτικού σήματος του σταθμού «ΒΟΥΛΗ». Ομοια προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν και με το ραδιοφωνικό σταθμό της Βουλής.

Υπάρχει ειδική νομοθετική διάταξη νόμου για το κανάλι της «ΒΟΥΛΗΣ» να εκπέμπει από συχνότητες και διαύλους της ΕΡΤ. Το 2003 όταν υπουργός Τύπου επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ ήταν ο Χρήστος Πρωτόπαπας είχαν παραχωρηθεί συχνότητες της ΕΡΤ. Οι συχνότητες αυτές, όμως, όπως επισημάνθηκε, δεν επαρκούν. Ο Ιωάννης Λασκαρίδης θεωρεί ότι θα πρέπει να συμπληρωθεί η απόφαση με παραχώρηση και άλλων διαύλων της ΕΡΤ. Ζήτημα, όπως είπε χτες ο πρόεδρος του ΕΣΡ κατά την ενημέρωση των τηλεοπτικών συντακτών, υπάρχει και με το ραδιόφωνο της Βουλής, αφού δεν έχει επικυρωθεί ο χάρτης των συχνοτήτων. Οι συχνότητες θα δοθούν με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και του υπουργού Μεταφορών. Ο Ιωάννης Λασκαρίδης διευκρίνισε ότι οι τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συχνότητες, σύμφωνα με διατάξεις του νόμου, θα πρέπει να παραχωρηθούν από την ΕΡΤ και όχι από τους ιδιώτες.

Το ΕΣΡ στη χτεσινή του συνεδρίαση επέβαλε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ για την εκπομπή «Αξίζει να το δεις» (8/10/08) πρόστιμο 20.000 ευρώ για δημοσιοποίηση εγγράφου και στοιχείων της ποινικής προδικασίας. Επίσης, πρόστιμο 3.000 ευρώ στον «Diva FM» νομού Αρκαδίας γιατί κάνει παρεμβάσεις στην αεροναυτιλία.

Σε ό,τι αφορά τις εκπομπές που παίζονται στην τηλεόραση, το ΕΣΡ παρακολουθεί την εκπομπή «Στιγμή της αλήθειας», ενώ όπως είπε ο πρόεδρος καταγγελία έχει γίνει για τη σειρά «Πολυκατοικία». Θέμα, επίσης, υπάρχει με την υπέρβαση διαφημιστικού χρόνου στον ΑΝΤΕΝΝΑ. Ο Ιωάννης Λασκαρίδης είπε ότι με τον «Πανόπτη» θα γίνεται μέτρηση του χρόνου προβολής των διαφημίσεων για όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ