Πέμπτη 15 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
Προσπάθειες εκφυλισμού των συλλογικών διαδικασιών

Καταγγελία της ΠΚΣ

Στην τακτική του εκφυλισμού των οργάνων και των διαδικασιών του φοιτητικού κινήματος καταφεύγουν όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα οι δυνάμεις ΕΑΑΚ και ΣΥΝ μέσα στις σχολές. Την ώρα που στα πανεπιστήμια χρειάζεται να σημάνει συναγερμός για όλα όσα δικαιούνται οι φοιτητές και ο λαός, και ενώ οι παραπάνω δυνάμεις ευαγγελίζονται την «εξέγερση του Δεκέμβρη» κλίνοντάς τη σε όλες τις πτώσεις, την ίδια ώρα οξύνουν τον αντικομμουνισμό και αφού δεν πείθουν τους φοιτητές, χάνουν την ψυχραιμία τους, φτάνοντας στο σημείο να κάνουν τραμπουκισμούς, να αγνοούν ή να εκφυλίζουν γενικές συνελεύσεις.

«Ο εκφυλισμός στις διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος δεν έχει πάτο», σημειώνει η Πανσπουδαστική ΚΣ, σε ανακοίνωσή της με αφορμή κάποια τέτοια χθεσινά επεισόδια σε σχολές της Αθήνας και τονίζει ότι τα εκφυλιστικά φαινόμενα και η κατάσταση, που συνειδητά καλλιεργούν ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΕΑΑΚ, ΣΥΝ, έχει στόχο «τον αποπροσανατολισμό των φοιτητών από την ουσία των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που προωθούν η ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου».

Οσο για την επιβεβαίωση της παραπάνω κατάστασης που «δεν πάει άλλο», η ΠΚΣ καταγγέλλει ότι ΣΥΝ, ΕΑΑΚ και οι αυτοαποκαλούμενοι αντιεξουσιαστές έκαναν χθες τα εξής:

  • «Στη ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ, όταν ο Σύλλογος πήρε απόφαση για άλλη μια φορά με το πλαίσιο της Πανσπουδαστικής, προχώρησαν στο κάψιμο των πανό της ΠΚΣ που εξέφραζαν την αλληλεγγύη στο μαχόμενο λαό της Παλαιστίνης.
  • Στη Φιλοσοφική, ενώ στη Γενική Συνέλευση υπερψηφίστηκε το πλαίσιο της Πανσπουδαστικής, αυθαίρετα παρουσίασαν σαν απόφαση το πλαίσιο ΕΑΑΚ-ΣΥΝ!
  • Στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, βάφτισαν συνέλευση το μάζεμα των 40 μελών τους σε ένα Σύλλογο που ψηφίζουν πάνω από 5.000 φοιτητές!
  • Επίσης, σε όποιο Σύλλογο δεν κυριάρχησε η λογική τους, επιδόθηκαν σε τραμπουκισμούς».

«Αυτές οι ενέργειες εξυπηρετούν την κυβέρνηση και τη ΔΑΠ, που για άλλη μια φορά θα βρουν πάτημα να συκοφαντήσουν το φοιτητικό κίνημα», τονίζει και υπογραμμίζει ότι «μόνη απάντηση είναι ο αγώνας των φοιτητών για ένα κίνημα οργανωμένο, μαζικό, διεκδικητικό, που μαζί με το λαό θα παλεύει για τις σύγχρονες ανάγκες λαού και νεολαίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ