Κυριακή 11 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΟΛΓΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
ΟΛΓΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
{φωτ Ολγας Γεωργιάδου (αρχείο) και Κατερίνας Γεωργιάδου -χαρτί}

Ο Φώτης Γεωργιάδης προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΘ, προς τιμή του 18ου Συνεδρίου, για τα 90 χρόνια ζωής και αγώνα του ΚΚΕ και για το Αρχείο του Κόμματος, 5.000 ευρώ.

Στη μνήμη του πατέρα του ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, από το Μυλοχώρι Κιλκίς, αντάρτη του ΕΛΑΣ, που τραυματίστηκε βαριά σε μάχη με τους ταγματασφαλίτες στην Τριάδα, χωριό των Σερρών. Πιάστηκε αιχμάλωτος, βασανίστηκε και δολοφονήθηκε άγρια το 1943.

Στη μνήμη της μητέρας του ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ, η οποία μετά τη δολοφονία του πατέρα του βασανίστηκε επανηλειμμένα από τους ταγματασφαλίτες για την αντιστασιακή της δράση. Πέθανε το 1988.

Επίσης στη μνήμη της αδελφής του ΟΛΓΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ, ανταρτοεπονίτισσας, μαχήτριας του ΔΣΕ, που πέθανε το 1978.

Καθώς και στη μνήμη των ηρωικών ΕΠΟΝιτών και ΕΠΟΝιτισσών του ΔΣΕ από το Μυλοχώρι Κιλκίς που έδωσαν τη ζωή τους πολεμώντας τους κατακτητές, το μοναρχοφασιστικό καθεστώς, μαζί με τους συνεργάτες του Αγγλους και Αμερικανούς ιμπεριαλιστές, που είναι οι:

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ, ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΚΑΤΙΝΑ, ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ, ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ (ΧΟΤΣΑΣ), ΤΑΤΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ, ΤΑΤΙΔΟΥ ΚΑΤΙΝΑ, ΤΑΤΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΚΑΛΑΪΤΣΙΔΟΥ ΒΕΤΤΑ, ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ), ΣΠΥΡΛΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΟΣ, ΚΟΥΡΑΤΚΕΖΙΔΟΥ ΣΑΡΡΑ, ΚΑΡΟΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ.


ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ