Τρίτη 6 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Ασχημο ποδαρικό

Χαμένοι και οι δυο βγήκαν ΠΑΟ και ΑΕΚ από την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ

Eurokinissi

Χαμένοι και οι δυο βγήκαν ΠΑΟ και ΑΕΚ από την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ
Και η 16η αγωνιστική - η πρώτη της νέας χρονιάς - σημαδεύτηκε από έκτροπα. Που (ξανά) αναδεικνύουν αρρωστημένες, αντικοινωνικές νοοτροπίες, αλλά και τις ευθύνες (μη πρόληψη, μη αντιμετώπιση, ατιμωρησία φυσικών και ηθικών αυτουργών, δημιουργία ή ανοχή ευνοϊκών συνθηκών για τη δημιουργία των φαινομένων, επιφανειακή και καιροσκοπική αντιμετώπισή τους κλπ) όλων των εμπλεκομένων. Και.. σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να 'ναι σύμπτωση. Στην περιοχή γύρω από το γήπεδο του Αρη είχαμε (Κυριακή μεσημέρι) επιθέσεις αγνώστων με καταστροφές και φωτιές. Στην Τρίπολη οπαδοί του Ολυμπιακού, πριν το παιχνίδι, «μπούκαραν» στην κερκίδα «με το έτσι θέλω», ενώ περιορισμένης έκτασης επεισόδια είχαμε στη Ν. Φιλαδέλφεια - μετά το ντέρμπι -, ακόμα και στον αναβληθέντα αγώνα στις Σέρρες...

Κανείς δεν ηττήθηκε στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ αλλά αμφότεροι έχασαν. Η απώλεια των 2 πόντων, σε συνδυασμό με τις νίκες των δύο προπορευομένων ήταν σαν ήττα για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Στην αυλαία του δεύτερου γύρου Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι, αφού τα οφέλη τους είναι περισσότερα από τους τρεις βαθμούς.

Σε μια - κατά διαστήματα στο πρώτο ημίχρονο - ενδιαφέρουσα αναμέτρηση Παναθηναϊκός (-9 από την κορυφή) και ΑΕΚ (-14) είχαν ευκαιρίες να προηγηθούν και ενδεχομένως να «κλειδώσουν» τη νίκη. Δε σκόραραν και λογικά δεν πήραν αυτό που ήθελαν. Πάντως οι γηπεδούχοι - δικαίως - διαμαρτύρονται έντονα για μη καταλογισμό πέναλτι στο 88'.

Ο Χενκ Τεν Κάτε χαρακτήρισε «απογοητευτικό το ότι δεν κερδίσαμε, γιατί ήμασταν καλύτεροι», αλλά «δεν ήρθε το τέλος του κόσμου»... Ο Μπάγεβιτς δήλωσε ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και παραδέχτηκε πως «κάναμε πολλά λάθη, που ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πετύχει γκολ. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί».

Ο Ολυμπιακός, σ' έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, έπαιξε όσο έπρεπε και όπως μπορούσε για να πάρει αυτό που ήθελε. Η ατάκα του Βαλβέρδε «σε τέτοιο γήπεδο δεν παίζεις με τα πόδια, αλλά με την καρδιά», δεν είναι τόσο υπερβολική όσο δείχνει. Πάντως οι «ερυθρόλευκοι» ήταν και τυχεροί που δεν πλήρωσαν την αστοχία τους. Ο αξιόμαχος Αστέρας είχε ευκαιρίες και θα μπορούσε να αποσπάσει την ισοπαλία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ