Πέμπτη 25 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ»
Ζήτησε δάνειο 1.000.000 ευρώ για... επενδύσεις!

Αποκαλυπτική καταγγελία της ΕΣΑΚ Εργαζομένων στην τράπεζα

Σε «εταιρεία» τζογαρίσματος επιχειρεί να μετατρέψει το Σωματείο Εργαζομένων στην ΑΛΦΑ Μπανκ η συνδικαλιστική πλειοψηφία - ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ - παίρνοντας για αυτό το λόγο σχετική απόφαση σε συνεδρίαση του ΔΣ. Η συγκεκριμένη συνεδρίαση και το περιεχόμενό της έμεινε κρυφή από τους εκπροσώπους των άλλων παρατάξεων αλλά και από τους εργαζόμενους. Το περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει τον πραγματικό ρόλο του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού που εμπλέκεται ακόμα και σε επιχειρηματικά παιχνίδια, αφού στη σχετική της απόφαση η πλειοψηφία δηλώνει ότι θέλει να χρησιμοποιήσει το δάνειο προκειμένου να διαθέτει ρευστότητα ώστε «να αξιοποιήσει επενδυτικές ευκαιρίες που μπορούν να παρουσιαστούν»!

Η ΕΣΑΚ Εργαζομένων στην ΑΛΦΑ Μπανκ με ανακοίνωσή της που φέρει τον τίτλο: «Και εργοδοτικοί και ψεύτες» καταγγέλλει ότι η πλειοψηφία - ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ - πραγματοποίησε συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου στις 30 Οκτώβρη, όπου αποφάσισαν «κρυφά και μουλωχτά (...) να ζητήσουν από την Τράπεζα δάνειο 1.000.000 ευρώ προκειμένου να αγοράσουν μετοχές»! Η συνεδρίαση έγινε χωρίς τη συμμετοχή των εκπροσώπων των άλλων παρατάξεων - μεταξύ αυτών και της ΕΣΑΚ - τους οποίους εμφανίζουν ως απόντες, ενώ στην πραγματικότητα δεν ειδοποιήθηκαν ποτέ.

Την απόφαση για τη λήψη δανείου επιχείρησε η πλειοψηφία να την κρύψει και από τους εργαζόμενους. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου η πλειοψηφία ισχυρίστηκε ότι δεν έγινε συνεδρίαση στις 30 Οκτώβρη. Ομως τους διαψεύδει η ΕΣΑΚ καθώς στην ανακοίνωσή της παρουσιάζει αυτούσιο το πρακτικό της συγκεκριμένης συνεδρίασης και της απόφασης που πήρε.

Επίσης - σημειώνει η ΕΣΑΚ - στο τελευταίο ΔΣ ο πρόεδρος του Σωματείου Τ. Γκιάτης, αποκάλυψε ότι «η Τράπεζα σαν εισφορά έδωσε στο σύλλογο το Δεκέμβρη, 130.000 ευρώ περίπου σε μετοχές». Γεγονός που γεννά το ερώτημα: Σε αντάλλαγμα ποιων υπηρεσιών δόθηκε αυτό το ποσό; Με βάση και τα γεγονότα αυτά η ΕΣΑΚ καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ρόλο του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού και να τους γυρίσουν την πλάτη. Να συσπειρωθούν με τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις διεκδικώντας αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ