Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να βγουν πολιτικά συμπεράσματα από τις εξελίξεις στον Λαναρά

Ανακοίνωση - κάλεσμα της ΟΕΚΙΔΕ προς τους εργαζόμενους του Ομίλου και του κλάδου

Την ανάγκη οι εργαζόμενοι στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία να δυναμώσουν και να οργανώσουν τους αγώνες τους κόντρα στα συμφέροντα του κεφαλαίου, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία, τον Ιματισμό και το Δέρμα (ΟΕΚΙΔΕ), με αφορμή τις εξελίξεις στον Ομιλο. Η εργοδοσία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε 400 απολύσεις, μόλις τσεπώσει τα 35 εκατομμύρια που του εξασφάλισαν η κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

«Οι εξελίξεις στον Ομιλο Λαναρά επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις αλλά και τις θέσεις της ΟΕΚΙΔΕ. Είναι αποκαλυπτικές για το ρόλο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμού και των δυνάμεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, του προέδρου και συνολικά της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που κατηύθυναν τον αγώνα για νέα χρηματοδότηση του Ομίλου. Επιδίωξαν και επιδιώκουν ακόμα τη χρηματοδότηση, για να γίνουν απολύσεις, για να κλείσουν τα εργοστάσια, να αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία.

«Πρέπει να γίνει καθαρό στους εργαζόμενους του Ομίλου ότι ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός ανέλαβε εργολαβικά να υπηρετήσει τα συμφέροντα του Λαναρά και των τραπεζών» εξηγεί και καλεί τους εργάτες να συσπειρωθούν στις γραμμές της. Να παλέψουν με το διεκδικητικό πλαίσιο που πρόβαλαν στη μαζική κινητοποίηση που έκαναν τον περασμένο Ιούλη, μετά από πρωτοβουλία της ΟΕΚΙΔΕ: Να πληρώσουν ο Λαναράς και οι τράπεζες. Αμεση πληρωμή των δεδουλευμένων. Να μην κλείσει κανένα εργοστάσιο, να μη γίνει καμία απόλυση. Καμία ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις. Προστασία των ανέργων με επιδότηση 1.120 ευρώ, υπολογισμό του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου, πάγωμα των δανείων. Να επιστρέψουν οι 150 εργαζόμενοι που έφυγαν από αγανάκτηση αυτό το διάστημα. Εκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.500 ευρώ ενόψει των γιορτών.

«Οι εργαζόμενοι στον Ομιλο Λαναρά πρέπει να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα όχι μόνο για τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλά και για τις πολιτικές ευθύνες των κομμάτων του ευρωμονόδρομου που μονίμως στηρίζουν το κεφάλαιο και τη μεγαλοεργοδοσία και αφήνουν τους εργαζόμενους στην ανεργία και την ανασφάλεια. Σ' αυτή τη γραμμή αντιπαράθεσης με τα εργοδοτικά συμφέροντα καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν μέσα από την Ομοσπονδία με αυτό το πλαίσιο», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ