Κυριακή 23 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
90 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Χαιρετιστήρια μηνύματα για τα 90χρονα του ΚΚΕ

Συνεχίζουμε σήμερα τη δημοσίευση μηνυμάτων από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα απ' όλο τον κόσμο που φτάνουν στην ΚΕ του ΚΚΕ, για την επέτειο των 90 χρόνων ζωής και δράσης του, αναγνωρίζοντας την προσφορά του ΚΚΕ, τους ηρωικούς αγώνες του, αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλλει σήμερα τόσο στην Ελλάδα για την ενδυνάμωση του εργατικού κινήματος, όσο και σε διεθνές επίπεδο για την ανασύνταξη του κομμουνιστικού κινήματος.

Κόμμα Κομμουνιστών Μεξικού

«Σύντροφοι, σας στέλνουμε τους πιο αγωνιστικούς συντροφικούς μας χαιρετισμούς από όλες τις οργανώσεις και τα μέλη του Κόμματός μας.

Για μας το ΚΚΕ είναι ένα σημείο αναφοράς για την υπεράσπιση και την ανάπτυξη των αρχών του Μαρξισμού - Λενινισμού, για την επιβεβαίωση της κομμουνιστικής ταυτότητας και για την πάλη ενάντια στον καπιταλισμό στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο.

Χαιρετίζουμε τα 90 χρόνια των αγώνων, της συνέχειας του κόμματος της εργατικής τάξης, του κομμουνιστικού κόμματος, που αγωνίζεται εδώ και 90 χρόνια με συνέπεια για τα δίκαια του ελληνικού λαού, τις ελευθερίες και τη δημοκρατία, προβάλλοντας την πρόταση του επιστημονικού σοσιαλισμού.

90 χρόνια μάχης στην παρανομία και τη νομιμότητα, στα εργοστάσια, στα λιμάνια, στην αγροτιά, στα σχολεία και πανεπιστήμια, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και στα βουνά ενάντια στους φασίστες κατακτητές.

90 χρόνια δεσμευμένο στην υπόθεση της εργατικής τάξης και του ελληνικού λαού, μαζί με το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Απόδειξη αυτού οι χιλιάδες νεκροί ήρωες, οι πολιτικοί κρατούμενοι και εξόριστοι.

Τιμή και δόξα στους μάρτυρες του ΚΚΕ, η θυσία τους δεν ήταν μάταιη.

Σύντροφοι σε αυτά τα χρόνια της ιμπεριαλιστικής αντεπανάστασης είναι απαραίτητος όσο ποτέ ο συντονισμός των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων, γι' αυτό και η πρωτοβουλία που πήρατε με τις Διεθνείς Συναντήσεις αποτελεί μια πολύ σημαντική συμβολή για το κομμουνιστικό κίνημα και για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου. Αυτή η πρωτοβουλία τότε σήμερα έχει ιδιαίτερη εκτίμηση και αποτελεί το σημείο αναφοράς των κομμουνιστών και το βήμα έκφρασής τους για να απαντήσουν στα σύγχρονα προβλήματα.

Αυτή η πρωτοβουλία θα ήταν αρκετή για να σημειώσουμε τη διεθνιστική συμβολή του ΚΚΕ. Ωστόσο, θέλουμε να χαιρετίσουμε επίσης ορισμένες αντιλήψεις που μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους: την ανάγκη τα κομμουνιστικά κόμματα να έχουν μια κοινή στρατηγική ενάντια στον καπιταλισμό στην ιμπεριαλιστική του φάση, απέναντι στις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, απέναντι στην αντίθεση του ιμπεριαλισμού με τους λαούς και απέναντι στην αντίθεση ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργασία, και όλα αυτά συνδεδεμένα με την πάλη για τον σοσιαλισμό.

Επίσης, συμφωνούμε με την άποψή σας, ότι αυτή η κοινή προσπάθεια θα βρίσκει δυσκολίες, αν δεν ξεκινήσουμε από την εκτίμηση και την αναγνώριση της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στον 20ό αιώνα, από την υπεράσπιση των επαναστατικών παραδόσεων και της ηρωικής ιστορίας των κομμουνιστών, της άσβηστης συνεισφοράς της Σοβιετικής Ενωσης, της συμβολής της Κομμουνιστικής Διεθνούς, της αντιφασιστικής πάλης, πράγμα που απαιτεί και ιδεολογική πάλη κόντρα σε όσους θέλουν να παραχαράξουν την ηρωική αυτή ιστορία. Που απαιτεί επίσης ρήξη χωρίς συμβιβασμούς με τους ρεφορμιστές, τους οπορτουνιστές.

Γι' αυτό, σύντροφοι, χαιρετίζουμε την απόφαση του περασμένου σας 17ου συνεδρίου που σημειώνει την ανάγκη πιο συστηματικών επαφών για έναν διακριτό κομμουνιστικό πόλο.

"Κλίνουμε το γόνυ" στα 90 χρόνια της πάλης σας για τον Σοσιαλισμό, στη συνεπή και ασυμβίβαστη πολιτική. Επίσης, στην κόκκινη σημαία του ΚΚΕ που παλεύει στην Ελλάδα με την εργατική τάξη και το λαό ενάντια στα μονοπώλια και στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό προωθεί τη διεθνιστική αλληλεγγύη και το συντονισμό των κομμουνιστών.

Ζήτω τα 90χρόνια του ΚΚΕ

Ζήτω ο Μαρξισμός - Λενινισμός

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε

Η ΚΕ του Κόμματος των Κομμουνιστών του Μεξικού»

Αλγερινό Κόμμα για τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό (PADS)

Οι οργανωμένοι κομμουνιστές στους κόλπους του Αλγερινού Κόμματος για τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό (PADS) χαιρετίζουν το ΚΚΕ και τη νεολαία του την ΚΝΕ. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι το κόμμα σας, που μέχρι σήμερα διακρίνεται για την προσήλωσή του χωρίς παρεκκλίσεις από τις μαρξιστικο - λενινιστικές αρχές, αποδίδει μεγάλη σημασία σε αυτήν την τεράστια δύναμη που λέγεται νεολαία, την οποία τα μεγάλα αστικά ΜΜΕ προσπαθούν ν' αποσπάσουν από τον αγώνα ενάντια στις αντιδραστικές και οπορτουνιστικές ιδέες.

Πιστοί στην ταξική μάχη σας και στο λαό σας, τα μέλη σας, νέοι και λιγότερο νέοι, υπήρξαν πάντα η πρωτοπορία στις μάχες ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στο φασισμό και στην αντίδραση. Κανείς δεν ξεχνά το σημαντικό ρόλο της ελληνικής νεολαίας και ιδιαίτερα της κομμουνιστικής νεολαίας στην ήττα του φασισμού. Μετά την πτώση της ΕΣΣΔ και του σοσιαλιστικού καθεστώτος στις περισσότερες χώρες της ανατολικής Ευρώπης, διπλασιάσατε τις δραστηριότητές σας για να κινητοποιήσετε τους εργαζομένους, τους νέους, τα λαϊκά στρώματα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Καταγγείλατε κατηγορηματικά το ρόλο του ΝΑΤΟ και καλέσατε σε λαϊκή κινητοποίηση για ν' αντιμετωπιστούν οι εγκληματικές δράσεις αυτής της επιθετικής ένωσης ενάντια στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ. Γνωστή είναι και η αποφασιστικότητά σας στον αγώνα ενάντια στην ΕΕ, αυτόν τον ιμπεριαλιστικό οργανισμό.

Η σταθερή σας υποστήριξη στους λαούς της Παλαιστίνης, του Λιβάνου, του Ιράκ και ενάντια στο Ισραήλ και στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, καθώς και οι πολλαπλές δραστηριότητες σαφούς αλληλεγγύης ώστε αυτοί οι λαοί που υποφέρουν να κερδίσουν την ελευθερία τους και την εθνική κυριαρχία τους είναι πραγματική συνεισφορά στους αγώνες τους. Η υποστήριξή σας σε λαούς, όπως της Κούβας, της Βενεζουέλας, της Βολιβίας ενάντια στις αμερικανικές πιέσεις και συνωμοσίες αλλά και στις προοδευτικές δυνάμεις όλου του κόσμου ενθαρρύνουν αυτούς τους λαούς να παλέψουν ενάντια στις συνωμοσίες που έχουν ως στόχο να τους εμποδίσουν να «χτίσουν» μια διακυβέρνηση της επιλογής τους, χωρίς καμία εξωτερική παρέμβαση.

Αγαπητοί σύντροφοι,

η καθημερινή μάχη που δίνει το κόμμα σας, τα μέλη του, μέσα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις ή στις οργανώσεις νεολαίας, οι βουλευτές σας, στην Αθήνα και στο Στρασβούργο, ενάντια στη χειροτέρευση των συνθηκών διαβίωσης και στις περικοπές όσον αφορά σε ζητήματα κοινωνικής προστασίας για όλους τους Ευρωπαίους εργαζόμενους, είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους εκείνους που αντιστέκονται σε μια παγκοσμιοποίηση, της οποίας ο στόχος είναι να οξύνει διαρκώς περισσότερο την καπιταλιστική εκμετάλλευση σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο διεθνής καπιταλισμός που βρίσκεται σε κρίση και τα διάφορα κέντρα του, συμπεριλαμβανομένης φυσικά της ΕΕ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο του και η Παγκόσμια Τράπεζά του θέλουν να εντείνουν τη λεηλασία των φυσικών πηγών των λαών και προσπαθούν να εξαφανίσουν κάθε κατάκτηση που οι εργαζόμενοι είχαν κερδίσει εδώ και δεκαετίες.

Το κόμμα μας, που αγωνίζεται υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, έπαιρνε πάντα κουράγιο από την αποφασιστικότητά σας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις και από τις ακούραστες προσπάθειές σας να ενισχύσετε την ενότητα δράσης μεταξύ των κομμουνιστικών κομμάτων. Το ίδιο ακριβώς νιώθουμε και για την προσπάθεια της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας για να κινητοποιήσει τη νεολαία ολόκληρου του κόσμου και να ενισχύσει την Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών.

Οι Συναντήσεις που οργανώνετε εδώ και αρκετά χρόνια και οι οποίες έχουν συγκεντρώσει σε τακτική βάση δεκάδες κόμματα, είναι ανεκτίμητη συμβολή στην κοινή πάλη που όλοι δίνουμε στην υπηρεσία της διεθνούς εργατικής τάξης ενάντια στον καπιταλισμό και στον ιμπεριαλισμό, για την κοινωνική πρόοδο και τη δημοκρατία, για το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό.

ΖΗΤΩ ΤΑ 90ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Ουγγρικό Εργατικό Κόμμα

«Χαιρετίζουμε τα 90χρονα της ίδρυσης του ΚΚΕ και εκφράσουμε την αλληλεγγύη και τις καλύτερες ευχές μας σε όλα τα μέλη και τους φίλους του κόμματος. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ότι και εμείς, τον ερχόμενο φθινόπωρο θα γιορτάσουμε τα 90χρονα και του δικού μας κόμματος.

Εκτιμάμε ιδιαίτερα τον αγώνα των Ελλήνων κομμουνιστών για την ίδρυση και την υπεράσπιση του κομμουνιστικού κόμματος, για τον αγώνα ενάντια στην κατοχή και καταπίεση των Ναζιστών, ενάντια στη φασιστική δικτατορία, τις αντικομμουνιστικές και αντιδραστικές επιθέσεις. Οι Ελληνες κομμουνιστές ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις αντιδραστικές δυνάμεις του εμφυλίου πολέμου. Χάρη στον ηρωισμό, τον αγώνα και τη σκληρή δουλειά πολλών γενεών Ελλήνων κομμουνιστών, το ΚΚΕ έχει γίνει η ελπίδα των κομμουνιστών ανά τον κόσμο.

Σημαντική είναι η συνεισφορά του ΚΚΕ στη διεθνή συνεργασία των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, με στόχο την κοινή δράση ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την ενίσχυση του διεθνισμού και της αλληλεγγύης. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη του κόμματός μας για τη στήριξη του ΚΚΕ όταν επιχειρήθηκε από δικαστήριο της χώρας μας να σταλθούν τα στελέχη του κόμματός μας στη φυλακή».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ