Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ - 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ
Εκδηλώσεις τιμής στον επαναστάτη ηγέτη

Χαιρετιστήριο μήνυμα του Ν. Αμπατιέλου σε εκδήλωση της Ενωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας

Με συμβολικές και διαδικτυακές εκδηλώσεις τιμήθηκε φέτος στη χώρα του από το Κόμμα του, μαζικούς φορείς του λαού του και σε πολλές άλλες χώρες, ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, ο κομμουνιστής επαναστάτης Φιντέλ Κάστρο Ρους, στα 4 χρόνια από τον θάνατό του στις 25 Νοέμβρη το βράδυ, σε ηλικία 90 χρόνων.

Η Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας ήταν μια από τις οργανώσεις που πραγματοποίησε διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο τη ρήση του Φιντέλ «Ιδέες που γίνονται σημαίες», στην οποία απηύθυνε χαιρετισμό ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

Στο μήνυμά του σημείωσε:

«Σύντροφοι και συντρόφισσες της Ενωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας,

Εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας (ΚΝΕ), της επαναστατικής Οργάνωσης Νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ) και χιλιάδων μελών και φίλων στην Ελλάδα, σας μεταφέρουμε τους θερμούς διεθνιστικούς και συντροφικούς μας χαιρετισμούς.

Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση στην εκδήλωσή σας.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να εκφράζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την αλληλεγγύη μας στον ηρωικό λαό και τη νεολαία της Κούβας.

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει χωρίς τον σύντροφο Κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο, όμως ο Φιντέλ σήμερα ζει και θα ζει στους σύγχρονους αγώνες των λαών και της νεολαίας του κόσμου ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, για το σοσιαλισμό.

Τιμάμε τον μεγάλο επαναστάτη ηγέτη και μαζί την Κουβανική Επανάσταση, που ήταν η πρώτη σοσιαλιστική επανάσταση στην αμερικανική ήπειρο και ευρύτερα στο δυτικό ημισφαίριο.

Που απέδειξε ότι ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος και που προσέφερε πρωτόγνωρες κατακτήσεις στο λαό και τη νεολαία της Κούβας, στην Υγεία, στην Παιδεία, στη δουλειά, στη ζωή.

Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Κούβας απέναντι στον εγκληματικό αποκλεισμό (εμπάργκο) του αμερικανικού ιμπεριαλισμού που συνεχίζεται.

Ευχαριστούμε την Κούβα για άλλη μια φορά για την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη της, που σε συνθήκες παγκόσμιας πανδημίας έστειλε γιατρούς και νοσηλευτές σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, έδειξε αλληλεγγύη και προσέφερε πολύτιμη βοήθεια ακόμα και στους λαούς κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που οι κυβερνήσεις τους έχουν επιβάλει απαράδεκτες κυρώσεις ενάντιά της.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στηρίξαμε φέτος το αίτημα απονομής του Νόμπελ Ειρήνης στην ιατρική ταξιαρχία "Χένρι Ριβ", ως ελάχιστο φόρο τιμής στους Κουβανούς ήρωες γιατρούς.

Οπως γνωρίζετε, μόνο μέσα στο 2020 έχουμε πραγματοποιήσει δεκάδες εκδηλώσεις στην Ελλάδα που αναδεικνύουμε τη μεγάλη προσφορά της Κούβας.

Αγαπητοί Κουβανοί σύντροφοι,

Οι σύντροφοί σας στην Ελλάδα, της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, δίνουν μια μεγάλη μάχη ενάντια στο κεφάλαιο και τις πολιτικές του, ενάντια στις κυβερνήσεις του, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Πρωτοστατούν στον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας στην υγεία, στη μόρφωση, στη δουλειά. Δείχνουν το δρόμο για το φωτεινό μέλλον, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό!

Ζήτω η κοινή πάλη των Κομμουνιστικών Νεολαιών όλου του κόσμου!

Ζήτω οι συντροφικές διεθνιστικές σχέσεις της Ενωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας!

Ο Φιντέλ ζει και θα ζει στους αγώνες της εργατικής τάξης για απελευθέρωση!

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org