Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να χτυπηθεί η πολιτική της εμπορευματοποίησης

Σε ανακοίνωσή του για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η τραγική κατάσταση που έχουν οδηγηθεί τα δημόσια νοσοκομεία, με τα μεγάλα χρέη, τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τα εξοντωτικά ωράρια, τις άθλιες συνθήκες εργασίας, είναι αποτέλεσμα μιας πολύχρονης αντιλαϊκής πολιτικής που εμπορευματοποιεί την Υγεία. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που υποχρηματοδοτεί τα δημόσια νοσοκομεία και ενισχύει τα μονοπώλια που αυξάνουν την κερδοφορία τους.

Το δικαίωμα του λαού σε δωρεάν σύγχρονη Υγεία αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ούτε στοιχειωδώς, όσο υπάρχει η πολιτική που το εμπορευματοποιεί, όσο υπάρχει η επιχειρηματική δράση στον τομέα αυτό, όσο το φάρμακο ελέγχεται από το κεφάλαιο και τα ασφαλιστικά ταμεία ληστεύονται από τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Η απάντηση στην πολιτική της εμπορευματοποίησης - ιδιωτικοποίησης της Υγείας απαιτεί κοινή δράση της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών βιοτεχνών και εμπόρων και της μικρομεσαίας αγροτιάς, μαζί με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να δυναμώσει η αντίσταση και να διεκδικηθεί αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, να ανοίξει ο δρόμος της αντιμονοπωλιακής λαϊκής συμμαχίας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ