Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ
Εξήντα τρία χρόνια από την ίδρυσή της

Στις 10 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 63 χρόνια από την ίδρυση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), μιας οργάνωσης που ενώνει σε παγκόσμιο επίπεδο τη νεολαία που είναι αποφασισμένη να αγωνίζεται για την ειρήνη, την ελευθερία, τη δημοκρατία, την ανεξαρτησία και την ισότητα σε κάθε σημείο του πλανήτη, αλλά και για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της νεολαίας, την ευτυχία και την ευημερία των μελλοντικών γενεών.

Με ανακοίνωσή της, η ΠΟΔΝ σημειώνει πως η επέτειος αυτή συμπίπτει με «τη δυσμενή κατάσταση του πλανήτη μας, όπου 113 εκατομμύρια παιδιά και νέοι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, 875 εκατομμύρια ενήλικες είναι αγράμματοι, 12 εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας ανίατων ασθενειών, 950 εκατομμύρια είναι πεινασμένοι, 4.750 εκατομμύρια είναι φτωχοί, 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι είναι άνεργοι και το 45% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Σ' αυτόν τον πλανήτη, που είναι γεμάτος όπλα, θάνατο και πόνο, είμαστε μάρτυρες της κρίσης του καπιταλιστικού δομικού συστήματος».

«Σήμερα - όσο ποτέ άλλοτε - η προοδευτική νεολαία του πλανήτη βρίσκεται στην ιστορική αναγκαιότητα να δώσει εναλλακτικές λύσεις για να βρει το ακριβές σημείο ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη για να απαλλαγούμε μια και καλή απ' αυτό το άδικο ιμπεριαλιστικό σύστημα που έχει επιβληθεί εδώ και αιώνες», σημειώνεται.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών «καλεί όλες τις οργανώσεις - μέλη της, φίλους και την προοδευτική νεολαία του πλανήτη να γιορτάσει την επέτειο των 63 χρόνων, να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου επειδή είμαστε σίγουροι ότι είναι εφικτός. Με τις θυσίες όλων μας, με οποιοδήποτε τίμημα, είναι απαραίτητο να αποκτήσουμε έναν πλανήτη χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς πείνα, διακρίσεις, εγκλήματα, χωρίς πολέμους για την αρπαγή των φυσικών πόρων, για τη βασική πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες, την αδελφοσύνη, όπου κάθε μέρα θα παλεύουμε για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων, την ειρηνική συνύπαρξή τους.

Γι' αυτό "πρέπει να νικήσουμε", επειδή δεν έχουμε το δικαίωμα να αποτύχουμε σ' αυτόν τον αγώνα», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ