Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Μεγαλώνουν οι ευθύνες και οι απαιτήσεις

Με ποσοστό 98,04%, ο «Πανοικοδομικός Ταξικός Ενωτικός Συνδυασμός» κατέλαβε όλες τις έδρες στο 21μελές ΔΣ του Συνδικάτου

Με τις ταξικές δυνάμεις να καταλαμβάνουν όλες τις έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 8.400 ψήφων, ο «Πανοικοδομικός Ταξικός Ενωτικός Συνδυασμός» πήρε 8.157 (98,04%) εκλέγοντας 21 μέλη στη 21μελή διοίκηση του συνδικάτου. Η «Πρωτοβουλία Οικοδόμων» έλαβε 129 ψήφους (1,55%) και η «Ενωτική Δράση» 29 (0,34%).

Για αντιπροσώπους στα συνέδρια της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, ο «Πανοικοδομικός Ταξικός Ενωτικός Συνδυασμός» πήρε 8.207 ψήφους (98,28%), εκλέγοντας 83 αντιπροσώπους. Η «Πρωτοβουλία Οικοδόμων» πήρε 115 ψήφους (0,45%), εκλέγοντας από έναν αντιπρόσωπο, αντίστοιχα, και η «Ενωτική Δράση» πήρε 38 ψήφους, χωρίς να εκλέγει κανέναν αντιπρόσωπο.

«Με πίστη στις δυνάμεις μας και στο δίκιο του αγώνα μας συνεχίζουμε», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο, τονίζοντας πως οι αρχαιρεσίες ολοκληρώθηκαν «μέσα σε συνθήκες έντασης της επίθεσης κεφαλαίου και κυβέρνησης. Μέσα σε συνθήκες όξυνσης όλων των προβλημάτων των οικογενειών μας. Μέσα σε συνθήκες, όπου το μεροκάματο γίνεται ακόμη πιο σπάνιο για χιλιάδες συναδέλφους, μέσα σε συνθήκες όπου εντείνονται οι πιέσεις της εργοδοσίας για να παραιτηθούμε από δικαιώματα και κατακτήσεις. Μπροστά στο φούντωμα της κρίσης και της προσπάθειας να φορτωθούν τα σπασμένα στις πλάτες μας».

Το γεγονός ότι κόντρα σε όλες αυτές τις σύνθετες δυσκολίες, 8.400 συνάδελφοι πήραν μέρος στις εκλογές, εξοπλίζει με αισιοδοξία τον κλάδο, σημειώνει το συνδικάτο. Μεγαλώνει «την ευθύνη της ανάγκης να εντείνουμε τις προσπάθειες για την οργάνωση της πάλης, για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας, για την υπεράσπιση της ζωής μας», καταλήγει μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ