Τρίτη 4 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΗ - ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ
Παράταση της ηλεκτροδότησης

Συνεχίζει την ηλεκτροδότηση της «Αλουμίνιον ΑΕ» η ΔΕΗ, η οποία αρχικά είχε ανακοινώσει ότι θα τη διέκοπτε χτες, λόγω της άρνησης της εταιρείας να συμμορφωθεί στην τελευταία αύξηση τιμολογίου, ύψους 10%. Η ΔΕΗ ανακοίνωσε χτες ότι θα παρατείνει την καταγγελία της σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου που θα γίνει στις 14.1.2009, σχετικά με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η «Αλουμίνιον». Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή της ότι το αίτημα της «Αλουμίνιον» για χορήγηση Προσωρινής Διαταγής κατά της ΔΕΗ, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ηλεκτροδότηση, απορρίφθηκε στις 22 του Οκτώβρη.

Με την ίδια ανακοίνωση, η ΔΕΗ επιχειρεί να απαντήσει στα όσα της καταμαρτυρά ο όμιλος Μυτιληναίου. Επισημαίνει καταρχήν ότι την παράταση τη δίνει για να εξαντλήσει κάθε όριο καλοπιστίας και επειδή δεν επιθυμεί να προκαταλάβει την κρίση της Δικαιοσύνης, ενώ πιστεύει ότι τέτοιες διενέξεις είναι κάτι συνηθισμένο στον κόσμο των επιχειρήσεων και κατανοεί τις ανησυχίες των εργαζομένων στην «Αλουμίνιον», αλλά θεωρεί ότι είναι αβάσιμες.

Η ΔΕΗ φροντίζει επίσης να δηλώσει ότι ενώ αυτή «ενεργεί υπεύθυνα», δεν κάνει το ίδιο και η «Αλουμίνιον», η οποία δεν καταβάλλει τη διαφορά του 10% της αύξησης του τιμολογίου. Οσο για την αύξηση, την οποία θεωρεί παράνομη και καταχρηστική η άλλη πλευρά, η ΔΕΗ σημειώνει ότι η τιμή προς την «Αλουμίνιον» είναι μικρότερη του κόστους παραγωγής του ηλεκτρικού ρεύματος, και η ΔΕΗ έχει συνταγματικό δικαίωμα να εξασφαλίζει το κόστος της και ένα εύλογο κέρδος. Σχετικά με τα περί μονομερούς επιβολής, η ΔΕΗ «καρφώνει» την εταιρεία του ομίλου Μυτιληναίου ότι είχε γίνει τεκμηρίωση της αύξησης στις 18 του Ιούνη στα γραφεία του ΣΕΒ, χωρίς να υπάρξει κάποια αντίδραση.

Ανακοίνωση έβγαλε και η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, που συμμερίζεται βασικά επιχειρήματα της διοίκησης της ΔΕΗ στη διαμάχη της με την «Αλουμίνιον», ειδικά το ότι δεν μπορεί η ΔΕΗ να πουλά φτηνότερα από όσο της κοστίζει το ηλεκτρικό ρεύμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ