Σάββατο 1 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΙ
Πλούσια δραστηριότητα σε όλη τη χώρα

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για την Εστία των ΤΕΙ στη Χαλκίδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δραστηριότητα της Κομματικής Οργάνωσης Εύβοιας του ΚΚΕ για το ΤΕΙ Χαλκίδας και τα προβλήματα των χιλιάδων σπουδαστών σε αυτό. Στο πλαίσιο της καμπάνιας του Κόμματος για τα ΤΕΙ, στο ίδρυμα της Χαλκίδας έχει περιοδεύσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, που συναντήθηκε με το ΔΣ του Συλλόγου Εστιακών Σπουδαστών και μίλησε σε συγκέντρωση των σπουδαστών. Επίσης συναντήθηκαν με εστιακούς σπουδαστές και εξέφρασαν αλληλεγγύη στον αγώνα τους συνδικαλιστές από τα ταξικά συνδικάτα της Ενωσης Τεχνικών Οικοδόμων Χαλκίδας, Μετάλλου Ν. Εύβοιας, ΒΕΤ ΑΕ και Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας.

Οι σπουδαστές ζητάνε επιτακτικά να επισκευαστεί και αναβαθμιστεί η υπάρχουσα Εστία, καθώς και να κατασκευαστεί νέα Εστία που να καλύπτει τις ανάγκες στέγασης των σπουδαστών. Το θέμα έφεραν ήδη στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι μόνο 408 μπορούν να «φιλοξενούνται» στην υπάρχουσα Εστία, όταν οι εγγεγραμμένοι ανέρχονται στους 12.000-13.000 σπουδαστές (περίπου 7.000 παρακολουθούν τα μαθήματα) και από αυτούς 3.000 αναγκάζονται να νοικιάζουν δωμάτια, ενώ άλλοι 3.500 σπουδαστές πηγαινοέρχονται στην Αττική.

Οι δραστηριότητες του ΚΚΕ στο πλαίσιο της καμπάνιας για τα ΤΕΙ συνεχίζονται και τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται μια σειρά περιοδείες:

  • Ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, την Τρίτη 4 Νοέμβρη, κάνει περιοδεία στη Λάρισα. Αναλυτικά το πρόγραμμά του έχει ως εξής: Στις 8.00 επίσκεψη σε ΕΠΑΛ Λάρισας, συζήτηση με μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό. Στις 10.30 περιοδεία στα ΤΕΙ Λάρισας, στο πλαίσιο της καμπάνιας του ΚΚΕ για τα ΤΕΙ. Στις 13.00 συνέντευξη Τύπου στα ΤΕΙ Λάρισας. Στις 17.00 περιοδεία στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ. Στις 19.00 περιοδεία στο εμπορικό κέντρο «Pantheon Plaza». Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 5 Νοέμβρη, ο Γ. Πρωτούλης θα περιοδεύσει στο Βόλο και το πρόγραμμά του έχει ως εξής: Στις 11.00 περιοδεία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Στις 12.30 συνέντευξη Τύπου. Το απόγευμα περιοδεία στο ΙΕΚ και στη μαθητεία του ΟΑΕΔ της πόλης.
  • Διήμερη περιοδεία σε Λαμία και Χαλκίδα, στις 4 και 5 Νοέμβρη, θα κάνει Γιάννης Γκιόκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Στις 4 Νοέμβρη θα επισκεφτεί το ΤΕΙ Λαμίας στις 11 το πρωί και θα μιλήσει με τους σπουδαστές σε όλα τα Τμήματα, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Αντίστοιχα, στις 5 Νοέμβρη θα κάνει περιοδεία στις 11 το πρωί στο ΤΕΙ Χαλκίδας και στις 12 το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου.
Τη Δευτέρα

Στη ΣΤΕΦ Πειραιά, στο Τμήμα Αυτοματιστών Κλωστοϋφαντουργών, στις 12 το μεσημέρι, θα περιοδεύσει ο Θανάσης Αργυρίου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στις 10.30 π.μ., ο Γιάννης Ζιώγας, βουλευτής του ΚΚΕ. Στο ΤΕΙ Σερρών, στις 10.30 π.μ., ο Χρ. Νάτσιος, μέλος του ΚΣ και γραμματέας ΣΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ και ο Γ. Χρυσοστομίδης, γραμματέας της ΝΕ Σερρών της ΚΝΕ. Στο ΤΕΙ Καβάλας, στις 11 π.μ., ο Δ. Ζαχαριάδης, γραμματέας της ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ. Στο Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Κοζάνης, στις 10 π.μ., ο Ν. Στολτίδης, μέλος του ΝΓ Κοζάνης του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ