Μεγάλη συγκέντρωση στη Σκάλα Λακωνίας και συμβολικός ωριαίος αποκλεισμός του κεντρικού δρόμου πραγματοποιήθηκε προχτές με τη συμμετοχή εκατοντάδων κατοίκων που αντιδρούν στο έργο μεταφοράς νερού από τις πηγές του Βασιλοπόταμου - το οποίο δε διαθέτει ολοκληρωμένη μελέτη - στις περιοχές Γλυκόβρυση και Ασωπού προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υφαλμύρωση των περιοχών αυτών.
Η κινητοποίηση αυτή των κατοίκων αναδεικνύει, για μια ακόμη φορά, το οξυμένο πρόβλημα της μη διαχείρισης ουσιαστικά των υδάτινων πόρων που αντιμετωπίζει η χώρα. Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για πιθανή αναποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου έργου καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για να μη χάνεται το νερό στη θάλασσα, ενώ ο κάμπος της Σκάλας αντί να αρδεύεται με το λεγόμενο κλειστό κύκλωμα άρδευσης, το πότισμα γίνεται με τσιμεντένια αυλάκια με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του νερού να χάνεται.
Οπως σημειώνουν στο ψήφισμά τους οι κάτοικοι, «οποιαδήποτε μεταφορά νερού θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον και ιδιαίτερα για τα αποθέματα του νερού. Μια ληστρική εκμετάλλευση των λιγοστών πλέον επιφανειακών νερών - με δεδομένη την έντονη εκμετάλλευση των υπογείων - ακόμα και το χειμώνα, θα είναι καταστροφική για την κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα της περιοχής».