Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 25 Οχτώβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10209

ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Ξεπέρασαν κάθε όριο αντι-ΚΚΕ πρόκλησης

Ξεπέρασαν κάθε όριο χτες στη Βουλή ο Θ. Πάγκαλος και ο Γρ. Ψαριανός, φθάνοντας στο σημείο να αποκαλέσουν «πράκτορα» τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζή. Επίσης, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με προεξάρχοντα τον Μ. Καρχιμάκη, την ώρα που μιλούσε ο Αντ. Σκυλλάκος, φώναζαν ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ μιλάει ως εκπρόσωπος της ΝΔ.


ΣΕΛ.  8

ΕΝΤΑΦΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ Νέα Δημοκρατία - ΠΑΣΟΚ

ΚΚΕ: Να αλλάξει το νομικό καθεστώς ιδιοκτησίας της εκκλησιαστικής γης και να γίνει δημόσια. Φαρσοκωμωδία η Βουλή στη συζήτηση για την Προανακριτική Επιτροπή. Χωρίς ονομαστική μυστική ψηφοφορία έγινε χτες η συζήτηση.

  • Στόχος του ΚΚΕ με την Εξεταστική και με την Προανακριτική Επιτροπή είναι να φωτιστεί το ζήτημα της ιδιοκτησίας δασών και δασικών εκτάσεων, παραλιών κ.λπ., που έχουν το Αγιον Ορος, η Εκκλησία, τα μοναστήρια, για να αλλάξει αυτό το νομικό καθεστώς.
  • Η στάση αποχής της Νέας Δημοκρατίας από τη διαδικασία συζήτησης για την Προανακριτική και η επιμονή του ΠΑΣΟΚ να συζητηθεί έδειξαν, όπως και με την όλη τακτική τους, ότι επιδιώκουν τον ενταφιασμό του σκανδάλου για να συνεχίσουν να ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία, το δημόσιο πλούτο.
  • Στο Αγιο Ορος μπερδεύονται δυνάμεις εξωτερικές, μπλέκονται μονοπώλια, πολιτικά συμφέροντα, οικονομικά συμφέροντα. Εγινε προσπάθεια το ΠΑΣΟΚ να τα ρίξει στη ΝΔ και η ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ, πίσω από ένα νομικό καθεστώς που έχει φτιαχτεί από νομοθέτες και το Κοινοβούλιο και που δεν ήθελαν να το αλλάξουν.
  • Οι ευθύνες δεν είναι κατ' ανάγκη ή μόνο ποινικές. Το ΚΚΕ μετρά τις πολιτικές. Και τα άλλα κόμματα, και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑ.Ο.Σ, συνέβαλαν με τον τρόπο τους στην όξυνση, στους καυγάδες, στα σλόγκαν, στις ατάκες, στο κλίμα που δημιουργείται, συμβάλλοντας στον πλήρη εκφυλισμό της υπόθεσης.

ΣΕΛ.  6   -   11

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Αφησαν νηστικούς 70 Σομαλούς πρόσφυγες!

Με μια προκλητική ενέργεια, υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας έβαλαν λουκέτο την περασμένη Πέμπτη σε κοινόχρηστη κουζίνα κτιρίου, όπου ζουν 70 Σομαλοί πρόσφυγες στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα μέχρι χτες το μεσημέρι να μην μπορούν να μαγειρέψουν και να φάνε οι πρόσφυγες, μεταξύ τους μικρά παιδιά και βρέφη! Αιτιολογία του Δήμου Αθηναίων ήταν ότι εκεί λειτουργεί κατάστημα Αναψυκτήριο - Εστιατόριο χωρίς την προβλεπόμενη άδεια! Παράσταση διαμαρτυρίας των Σομαλών προσφύγων στο Δημαρχείο (φωτ.). Στο πλευρό τους, αντιπροσωπεία της ΚΟΑ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  25


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Βαθαίνει παρά τις απόπειρες καπιταλιστικής διαχείρισης

ΣΕΛ.  13
ΕΕ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ
Ομολογία - κόλαφος για τα κόμματα του ευρωμονόδρομου

ΣΕΛ.  3
ΤΡΑΠΕΖΑ «ΜΑΡΦΙΝ»
Προληπτικός εκβιασμός για απεργοσπασία

ΣΕΛ.  21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ