Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Κοινός ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας

Εκδηλώσεις της ΕΕΔΔΑ

Ο Μ. Γκονζάλες, από τη χτεσινή εκδήλωση στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών
Ο Μ. Γκονζάλες, από τη χτεσινή εκδήλωση στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών
«Ο αγώνας μας είναι κοινός. Παλεύουμε τον ίδιο αντίπαλο. Τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό». Με αυτά καλωσόρισε χτες το πρωί ο Σάββας Τσιμπόγλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, τον Μιγκέλ Γκονσάλες, Γενικό Γραμματέα της Ενωσης Δημοκρατικών Δικηγόρων της Κολομβίας στην ΠΕΜΕΝ όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις στην Κολομβία», που διοργάνωσε η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης.

Ο Μιγκέλ Γκονσάλες, αφού παρακολούθησε τη σύσκεψη που πραγματοποίησαν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ για την απεργία στις 21 Οκτώβρη και άκουσε τα προβλήματα του κλάδου, ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για τα τεράστια προβλήματα του αγωνιζόμενου λαού της Κολομβίας για λαϊκές ελευθερίες, την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την κατάλυση κάθε έννοια δημοκρατίας από το βάρβαρο καθεστώς.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ανέφερε τις εκατοντάδες συλλήψεις, δολοφονίες αγωνιστών, πάρα πολλοί δικηγόροι και στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος. Μόνο τους 9 πρώτους μήνες του 2008 έχουν δολοφονηθεί 42 συνδικαλιστές και τα τελευταία έξι χρόνια, 1.100 συνδικαλιστικά στελέχη, χωρίς να γίνουν δίκες και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Επίσης, 4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ξεριζωθεί από τα σπίτια τους διωγμένοι από τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του στρατού και των παραστρατιωτικών. Τόνισε πως ο πόλεμος διεξάγεται και χρηματοδοτείται από το Βορειοαμερικάνικο ιμπεριαλισμό αφήνοντας πίσω του χιλιάδες θύματα και παραβιάζοντας την εθνική κυριαρχία της χώρας. Η σημερινή κυβέρνηση, πρόσθεσε, είναι στον αντίποδα των εξελίξεων στη Λατινική Αμερική, με την προσπάθεια που γίνεται από άλλες κυβερνήσεις. Τέλος, επισήμανε τη μεγάλη σημασία που έχει για τον αγώνα τους η αλληλεγγύη που εισπράττουν και από τον ελληνικό λαό καθώς «μας κάνει πιο σίγουρους και πιο αισιόδοξους για την έκβαση του αγώνα μας» και τόνισε πως «όλοι αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο ειρηνικό με κοινωνική δικαιοσύνη, όπου οι εργαζόμενοι θα είναι στο επίκεντρο».

Το βράδυ ο αγωνιστής από την Κολομβία μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΕΔΔΑ στην αίθουσα της Πανελλήνιας Ενωσης Λογιστών, όπου επίσης σημείωσε την άθλια κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες πολιτικοί κρατούμενοι και υπογράμμισε ότι η μόνη λύση για το λαό της χώρας του είναι η πολιτική λύση με διαπραγματεύσεις της εμφύλιας ένοπλης σύγκρουσης, ο λαός να διεκδικήσει ειρήνη με κοινωνική δικαιοσύνη ενάντια στην ολιγαρχία και τον ιμπεριαλισμό. Ακολούθησε πλούσια συζήτηση για τις εξελίξεις στην Κολομβία αλλά και σε όλη τη Λατινική Αμερική.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οχι» στις βάσεις των ΗΠΑ - απειλή για την περιοχή(2009-09-10 00:00:00.0)
Στη χώρα μας Κολομβιανός αγωνιστής(2008-10-14 00:00:00.0)
Για τα δίκαια του κολομβιανού λαού(2005-05-28 00:00:00.0)
Καταδίκη των απαγωγών Κολομβιανών αγωνιστών(2005-01-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ