Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ
Μάχη για να μην επικυρωθεί η παραχώρηση

Στην καφετερία του σταθμού αναχωρήσεων των κρουαζιερόπλοιων (!) κατέφυγαν μέλη του ΔΣ του ΟΛΠ για να υπογράψουν την παράδοση του ΣΕΜΠΟ στην «Cosco»

Αντιμέτωποι με ισχυρές δυνάμεις καταστολής ήρθαν χτες οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά
Αντιμέτωποι με ισχυρές δυνάμεις καταστολής ήρθαν χτες οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά
Η αποφασιστικότητα των εργαζόμενων στο λιμάνι του Πειραιά «κουρέλιασε» χτες τη στρατιωτικού τύπου επιχείρηση που έστησε η κυβέρνηση της ΝΔ για να επικυρωθεί η κατάπτυστη σύμβαση, με την οποία επισημοποιείται η παράδοση του ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ ΑΕ στην κινέζικη πολυεθνική «Cosco». Ηταν η δεύτερη φορά που έγινε προσπάθεια επικύρωσης της σύμβασης. Η πρώτη ήταν την περασμένη εβδομάδα, όπου και πάλι τη χάλασε ο αγώνας των εργαζόμενων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική της προσήλωση στην εξυπηρέτηση με κάθε μέσο του μονοπωλιακού κεφαλαίου, επιστράτευσε αμέτρητες διμοιρίες των κομάντος του Λιμενικού και των ΜΑΤ για να προστατεύσουν τα μέλη της διοίκησης του ΟΛΠ ΑΕ, που είχαν αναλάβει να φέρουν σε πέρας τη «βρώμικη» δουλειά. Η συνεδρίαση της διοίκησης είχε οριστεί για τις 9 μ.μ. Ωστόσο, ομάδες εργαζομένων είχαν καταλάβει από το μεσημέρι το κεντρικό κτίριο του ΟΛΠ, ενώ απ' έξω είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται συνάδελφοί τους, αλλά και εργαζόμενοι του Πειραιά, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Παράλληλα, στο κτίριο του Οργανισμού, μέσα κι έξω, αλλά και στους γύρω δρόμους άρχισαν να καταφτάνουν διμοιρίες των δυνάμεων καταστολής. Δυο φορές εξαπέλυσαν επίθεση με χημικά και κλομπ στους συγκεντρωμένους εργαζόμενους, χωρίς να καταφέρουν να τους διαλύσουν.

Λίγο πριν τις 10 το βράδυ, τα 10 από τα 13 μέλη της διοίκησης του ΟΛΠ ΑΕ, με μια συνεδρίαση-παρωδία που έγινε στην καφετερία της αίθουσας αναχωρήσεων των κρουαζιερόπολοιων (!), υπέγραψαν τη σύμβαση. Τυπικά και νομικά πρόκειται για διαδικασία που είναι στον αέρα, αφού εκτός όλων των άλλων δεν καλέστηκαν, κατά παράβαση του καταστατικού, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Στη χτεσινή κινητοποίηση συμμετείχαν εκ μέρους του ΚΚΕ η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, εκπρόσωποι της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ