Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ
«Κατεβάζουμε ρολά» στις 22 Οκτώβρη

Συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια

Λίγες μέρες μετά τη δυναμική πανελλαδική κινητοποίηση που διοργάνωσε στις 13 του Οκτώβρη, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καλεί τους αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους και αυτοκινητιστές, να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους και δηλώνει ότι την Τετάρτη 22 του Οκτώβρη «κατεβάζουμε ρολά». Στην ανακοίνωσή της, με την οποία καλεί σε συγκέντρωση, την ημέρα της πανελλαδικής κινητοποίησης, στην Αθήνα στις 10 το πρωί στην Ομόνοια, η Συντονιστική τονίζει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, παίρνει νέα αντιασφαλιστικά και φορομπηχτικά μέτρα, φορτώνει νέα βάρη στις ήδη επιβαρυμένες πλάτες των ΕΒΕ, που οδηγούν στη συρρίκνωση και στον αφανισμό μας» και υπογραμμίζει: «Αγώνας και αντίσταση για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική που μας αφανίζει».

Η Συντονιστική προσθέτει: «Η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ χέρι - χέρι με αυτήν της ΕΣΕΕ των μεγαλεμπόρων, έκαναν ό,τι περνάει από το χέρι τους να μετατρέψουν το συνδικαλιστικό κίνημα σε διαχειριστή προγραμμάτων, συμμετείχαν στους στημένους "κοινωνικούς διαλόγους", υπέγραψαν και παλαιότερα για τις ανέλεγκτες χρήσεις. Το τελευταίο τους κατόρθωμα είναι η προσπάθεια περαιτέρω επέκτασης, του ήδη απάνθρωπου ωραρίου και η υπονόμευση της Κυριακάτικης αργίας». Και συνεχίζει: «Ανέβαλαν την κινητοποίηση στις 13 του Οκτώβρη για έναν και μόνο λόγο: Για να υπονομεύσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των συναδέλφων και να σπείρουν σύγχυση και απογοήτευση, αφού πρώτα "πάρουν την άδεια" του υπουργού... Τώρα καλούν σε μια κινητοποίηση για την "τιμή των όπλων" με κουτσουρεμένα αιτήματα. Δε θα τους κάνουμε το χατίρι. Δεν υπάρχουν περιθώρια για συμβιβασμούς και υπαναχωρήσεις».

Η Επιτροπή Αγώνα χαιρετίζει όλους τους ΕΒΕ που συμμετείχαν στην πανελλαδική κινητοποίηση στις 13 του Οκτώβρη «γυρίζοντας την πλάτη στις συμβιβασμένες ηγεσίες» και καλεί σε αντίσταση:

  • «Στη νέα φοροεισπρακτική επιδρομή.
  • Στο εκβιαστικό μέτρο της περαίωσης για τα έτη 2000 - 2006.
  • Στην κατάργηση του αφορολόγητου ορίου.
  • Στις σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου.
  • Σε όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους.
  • Στην κατεδάφιση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης.
  • Στη μείωση των συντάξεων.
  • Στο κύμα της ακρίβειας που εξανεμίζει το εισόδημά μας.
  • Στο ωράριο των πολυεθνικών που προωθούν η ΕΣΕΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ