Σάββατο 7 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να μη χαθεί η χρονιά για τους μαθητές

Για τους μαθητές που πέρασαν τις εξετάσεις του Ιουνίου, αλλά χάνουν τη χρονιά τους λόγω αμφισβητούμενων απουσιών, κατέθεσαν χτες Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Γιάννης Πατάκης.

Οπως επισημαίνουν οι δύο βουλευτές, «υπάρχει μια ολιγάριθμη κατηγορία μαθητών, οι οποίοι αν και πέρασαν επιτυχώς τις εξετάσεις του Ιουνίου, χάνουν τη χρονιά τους λόγω υπέρβασης του ορίου των απουσιών. Οι συγκεκριμένοι μαθητές συμμετείχαν επιτυχώς στις εξετάσεις του Ιουνίου, κατόπιν αναστολής εκτέλεσης των σχετικών απορριπτικών αποφάσεων των σχολείων λόγω απουσιών και κόβονται τώρα λόγω κάποιων αμφισβητούμενων απουσιών (από καταλήψεις κλπ.)».

«Δεδομένου ότι πέρασαν επιτυχώς στις εξετάσεις, αλλά και για λόγους παιδαγωγικούς και ψυχολογικής υποστήριξης κλπ. θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με επιείκεια αυτοί οι μαθητές και να τους δοθεί μια ευκαιρία να συνεχίσουν στην επόμενη χρονιά, με την ανάκληση των σχετικών απορριπτικών πράξεων των σχολείων», τονίζουν.

Για τα παραπάνω ρωτούν τον υπουργό Παιδείας εάν προτίθεται να προχωρήσει στην έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης ώστε να μη χάσουν τη χρονιά τους αυτοί οι μαθητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ