Σάββατο 7 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
Ομολόγησε την παρακολούθηση συγκέντρωσης

Σε παρεξήγηση οφείλεται η παρουσία ασφαλιτών σε συγκέντρωση για την ΠΕΤΡΟΛΑ, είπε ο Μ. Χρυσοχοΐδης, απαντώντας σε Ερώτηση της Λ. Κανέλλη

Ομολόγησε χτες στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ότι δύο ασφαλίτες με πολιτικά παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα κατά των επεκτάσεων της ΠΕΤΡΟΛΑ, αλλά απέδωσε την παρουσία τους σε παρεξήγηση.

Το θέμα έφερε στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση, η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη και ο Μ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι στη συγκεκριμένη συγκέντρωση η αστυνομία διατάχθηκε να πάρει μέτρα τάξης, όπως κάνει πάντα, αλλά υπήρχαν και αστυνομικοί με πολιτικά σε απόσταση 40-50 μέτρων. Δύο από αυτούς από παρεξήγηση πήγαν στο χώρο της συγκέντρωσης και, κατά τον υπουργό, «συνομιλούσαν φιλικά με κάποιους εκ των συμμετεχόντων στη συγκέντρωση».

Ο υπουργός είπε ότι, παρ' όλα αυτά, το γεγονός είναι απαράδεκτο και δεν πρόκειται να ξανασυμβεί, ενώ ανακοίνωσε ότι έχει διαταχθεί έρευνα και εάν προκύψουν ευθύνες θα επιβληθούν κυρώσεις.

Η Λ. Κανέλλη, αφού σημείωσε ότι είναι προς τιμήν του υπουργού το ότι παραδέχτηκε την αλήθεια του περιστατικού, παρατήρησε ότι ελέγχεται η δικαιολογία του αστυνομικού διευθυντή της περιοχής ότι οι αστυνομικοί ενήργησαν αυτοβούλως, αφού περιέχει τον κίνδυνο να φορτωθούν όλα σε χαμηλόβαθμους αστυνομικούς. Ζήτησε δε να υπάρξει ενημέρωση για τα αποτελέσματα της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης που γίνεται για το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ