Ανακοίνωση - παρέμβαση για τις εξελίξεις στην «Ολυμπιακή». Πρόγραμμα εξορμήσεων και πολύμορφων δραστηριοτήτων των ταξικών δυνάμεων σε όλη τη χώρα
Η πάλη ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου πρέπει να συνδεθεί πιο αποφασιστικά με τον αγώνα για αερομεταφορές στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών, όπως προτείνουν οι ταξικές δυνάμεις |
Με ξεκάθαρες θέσεις για την «Ολυμπιακή», συνολικά για τις στρατηγικής σημασίας πρώην ΔΕΚΟ, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ, του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων. Να βάλουν στο περιθώριο τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Μαζί με τις ταξικές δυνάμεις να αντιπαλέψουν τα σχέδια του κεφαλαίου και των κομμάτων του, στην προοπτική της δημιουργίας των προϋποθέσεων εκείνων που θα ανοίξουν το δρόμο για μια «Ολυμπιακή» λαϊκή περιουσία, ενταγμένη σε έναν αποκλειστικά δημόσιο φορέα αερομεταφορών.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, η οποία τις επόμενες μέρες θα μοιραστεί πλατιά στους εργαζόμενους στα αεροδρόμια όλης της χώρας, έχει ως εξής:
«Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,
Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή ενάντια στην "Ολυμπιακή". Η υπόθεση αυτή δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στην εταιρεία, αλλά όλο τον ελληνικό λαό, γιατί οι συνέπειες από την ιδιωτικοποίηση είναι αρνητικές, μακροπρόθεσμες και αφορούν ολόκληρο τον εργαζόμενο λαό.
Η κυβέρνηση της ΝΔ με ψεύτικα επιχειρήματα προσπαθεί να αποδείξει ότι η ΟΑ πουλιέται ή οδηγείται στο κλείσιμο μόνο και μόνο για να γλιτώσει ο ελληνικός λαός από το βάρος των ελλειμμάτων και του καθημερινού χρέους. Τα ίδια επιχειρήματα λανσάρισε εδώ και πολλά χρόνια το ΠΑΣΟΚ. Η "Ολυμπιακή" μπαίνει στον Προκρούστη για τον ίδιο λόγο που ιδιωτικοποιήθηκε ο ΟΤΕ και όλες οι άλλες ΔΕΚΟ. Για το λόγο που ιδιωτικοποιούνται τα αεροδρόμια, τα λιμάνια κλπ.
Αυτά τα επιχειρήματα οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να τα απορρίψουν. Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι επιχειρήσεις όπως τα βουνά και οι παραλίες παραδίδονται στους επιχειρηματίες γιατί αυτό απαιτεί το μεγάλο κεφάλαιο, για τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.
Κρύβουν την αλήθεια ότι όλοι μαζί στην ΕΕ έχουν αποφασίσει εδώ και χρόνια την απελευθέρωση της αγοράς. Κρύβουν τις αποφάσεις της ΕΕ ότι η συρρίκνωση και το κλείσιμο της ΟΑ εντάσσεται στο σχέδιο να συγκεντρωθεί ο τομέας αυτός σε λίγα μονοπωλιακά συγκροτήματα στην Ευρώπη. Κρύβουν ότι αυτές οι αποφάσεις άρχισαν να εφαρμόζονται από το 1994 με τα προγράμματα "εξυγίανσης" της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2003, για να έρθει η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα να δώσει το τελειωτικό χτύπημα. Οι εργαζόμενοι να καταδικάσουν αυτές τις πολιτικές και τα κόμματα που τις υπηρετούν, καθώς και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ΣΥΝ και ΛΑ.Ο.Σ. που υπηρετούν την ίδια στρατηγική.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,
Εχει πολύ μεγάλη σημασία τόσο για την ΟΑ, όσο και γενικότερα να αποτρέψουμε, να παρεμποδίσουμε και να χαλάσουμε τα σχέδιά τους. Ταυτόχρονα, να βγαίνουν συμπεράσματα για το τι συμβαίνει και από καλύτερες θέσεις να οργανώνεται ο αγώνας συνολικά της εργατικής τάξης ενάντια στις πολιτικές που υπηρετούν το κεφάλαιο.
Αποφασιστική εναντίωση στα σχέδια που παρουσιάζει η κυβέρνηση ως λύση. Καμία εμπιστοσύνη στα λεγόμενα του ΠΑΣΟΚ. Υπηρετούν μόνο τις αντιπολιτευτικές του ανάγκες. Διαφορά στη στρατηγική επιλογή δεν υπάρχει. Και τα δύο κόμματα υπηρετούν σταθερά τη συνθήκη Μάαστριχτ, που καθαρά λέει ότι οι μεταφορές αποτελούν θεμελιώδη στρατηγικό τομέα και μπαίνουν στη διαδικασία απελευθέρωσης. Αυτές τις ανάγκες υπηρετούν οι πολιτικές και των δύο κομμάτων.
Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα και στα πλαίσια αυτά οργανώνει συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, δίνοντας αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική. Καλεί τους εργαζόμενους μαζικά και αποφασιστικά: