Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Παιχνίδι εντυπώσεων

ΚΑΡΑΤΣΙ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Σε ένα ατελείωτο παιχνίδι εντυπώσεων επιδίδονται ΗΠΑ και Πακιστάν, προσπαθώντας να πείσουν για τη μεταξύ τους ένταση και για το ποιος είναι πιο αποτελεσματικός στη σφαγή ανταρτών και ενίοτε αμάχων. Χτες ο Πακιστανός στρατηγός Ταρίκ Χαν, προκειμένου να αποδείξει ότι τα κυβερνητικά στρατεύματα εκτελούν αποτελεσματικά τις αμερικανικές εντολές, ανακοίνωσε ότι ο στρατός της χώρας σκότωσε «τουλάχιστον 1.000 ισλαμιστές» από την έναρξη των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων στις περιοχές των φυλών.

Ακόμα τέσσερις «ισλαμιστές αντάρτες» έχασαν τη ζωή τους χτες στο Καράτσι, μετά από ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία και ένας συνελήφθη.

Στο μεταξύ οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την ανταλλαγή πυρών μεταξύ αεροσκαφών τους, που εισήλθαν χωρίς άδεια στο Πακιστάν από το Αφγανιστάν, με τον τοπικό στρατό. Ο Πακιστανός πρόεδρος Ασιφ Αλι Ζαρντάρι, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για τη ΓΣ του ΟΗΕ, υπεραμύνθηκε των ενεργειών του πακιστανικού στρατού, υποστηρίζοντας ότι «κατά τον ίδιο τρόπο που δε θα επιτρέψουμε στους τρομοκράτες να χρησιμοποιούν το έδαφός μας για να εξαπολύουν επιθέσεις σε μας και στους γείτονές μας, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε και να παραβιάζεται το έδαφός μας και η εθνική μας κυριαρχία από τους φίλους μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ