Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΣΙΝΔΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα σημειώθηκε πριν από μερικές μέρες στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη. Θύμα ένας 25χρονος εργάτης, που εκτελούσε εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης τη στιγμή που έγινε έκρηξη στο χώρο της βιομηχανίας.

Η απουσία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους συνδέεται με την αντιλαϊκή πολιτική που ασκούν εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που βάζει στο στόχαστρο τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, αποσκοπώντας στη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και της αύξησης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Οι εργοδότες, επομένως, δε λαμβάνουν ούτε τα υποτυπώδη μέτρα ασφαλείας, αφού ξέρουν ότι δε θα διενεργηθεί έλεγχος και ότι στην περίπτωση που γίνει, θα γλιτώσουν με κάποιο πρόστιμο.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς τι μέτρα προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση, ώστε να υποχρεωθούν οι εργοδότες να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφαλείας και να υπάρξει αυστηρός κρατικός έλεγχος όσον αφορά την εφαρμογή τους.

ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΑΠΘ) ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ: Για δεύτερη φορά μετά τα προγράμματα «πρακτικής άσκησης» των φοιτητών του στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ, καλείται το ΑΠΘ να παίξει ενεργό ρόλο στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Αυτή τη φορά συμβάλλοντας με το ερευνητικό δυναμικό του, με την τεχνογνωσία των επιστημόνων του, στην πολεμική έρευνα του ΝΑΤΟικού Κέντρου Υποθαλάσσιας Ερευνας και μέσω των θέσεων «εργασίας» που αυτό προκήρυξε, στα πλαίσια της αλληλοσύνδεσης του ΝΑΤΟ με επιστημονικούς οργανισμούς.

Η έρευνα, η παραγωγή νέας γνώσης, αποτελεί κοινωνικό αγαθό και πρέπει να έχει στο επίκεντρό της τις ανάγκες του ελληνικού λαού και οι επιστήμονες αυτόν το σκοπό να υπηρετούν και όχι των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή η συμμετοχή των ΑΕΙ στους ιδεολογικούς και στρατιωτικούς σκοπούς του ΝΑΤΟ είναι προκλητική και απαράδεκτη και η κυβέρνηση πρέπει να παρέμβει.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, Σοφία Καλαντίδου και Σπύρος Χαλβατζής ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς αν θα παρέμβουν ώστε να σταματήσει η συμμετοχή του ΑΠΘ στο συγκεκριμένο ΝΑΤΟικό πρόγραμμα, αλλά και η σύνδεση των ΑΕΙ με ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και επιχειρηματικούς ομίλους.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΑΘΑ ΔΗΜΟΥ ΙΝΑΧΟΥ ΒΑΛΤΟΥ: Επανερχόμαστε με δεύτερη Ερώτησή μας στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δημοτικού Διαμερίσματος Σταθά, του Δήμου Ινάχου Βάλτου.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, Κώστας Αλυσανδράκης και Μπάμπης Χαραλάμπους ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς τι προτίθεται να κάνει επιτέλους η κυβέρνηση:

  • Για την τακτική σύνδεση του Δημοτικού Διαμερίσματος με τα αστικά κέντρα της περιοχής;
  • Για την επίλυση του προβλήματος της υδροδότησης;
  • Για το πρόβλημα του αγροτικού ιατρείου;

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Σε επίσκεψη στα σχολεία του Δήμου Βόνιτσας διαπιστώθηκαν από κοντά μια σειρά από σοβαρά προβλήματα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, Κώστας Αλυσανδράκης και Μπάμπης Χαραλάμπους ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό:

-- Θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην άμεση εκταμίευση κονδυλίων για την επισκευή των κτιρίων, αλλά και την κατασκευή καινούριων, αποκλείοντας τις ΣΔΙΤ, έτσι που το σχολείο να ανταποκρίνεται ολόπλευρα στην αποστολή του;

-- Θα κινηθεί επιτέλους η διαδικασία για το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου - Λυκείου στη Βόνιτσα;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2008-09-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2008-08-06 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2008-06-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2008-05-28 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2008-04-17 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2008-01-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ