Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Κριτική περί... διαγραμμάτων

Για «αδυναμία» του Κ. Καραμανλή να «λύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα, τα προσωπικά του αδιέξοδα και τα αδιέξοδα της κυβέρνησής του» έκανε λόγο χτες το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, αποφεύγοντας ταυτόχρονα διά στόματος του εκπροσώπου του Γ. Παπακωνσταντίνου να αναφερθεί στις σαφέστατες δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Κ. Καραμανλής για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής και την επιτάχυνση της προώθησης των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε μια προσπάθεια να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ σαν το κόμμα που θα βγάλει τη χώρα από το...«αδιέξοδο», ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός γύρισε την «πλάτη στην κοινωνία», μιλώντας σαν να μην υπάρχει κρίση στη χώρα. Χωρίς να θίξει τον πυρήνα της πολιτικής που προασπίζει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων... απαρίθμησε τα προβλήματα των εργαζομένων αναφέροντας ότι «κάθε χρόνο μειώνεται το εισόδημα του Ελληνα, υποβαθμίζονται οι κοινωνικές υπηρεσίες και υπάρχει τεράστια κρίση θεσμών», προσθέτοντας ότι όλα γίνονται «με ευθύνη της κυβέρνησης».

Ο ίδιος οξύνοντας τη δικομματική αντιπαράθεση για τη νομή της εξουσίας, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή είναι ένα βήμα πριν την έξοδο», επιτέθηκε στον Κ. Καραμανλή που «ανακάλυψε σήμερα τα συμφέροντα και τη σκανδαλολογία», αναφέροντας ότι «δεν υπάρχει σκανδαλολογία. Υπάρχουν σκάνδαλα» και υποστήριξε: «Η χώρα χρειάζεται ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, αλλαγή πορείας. Χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση».

Μια «νέα κυβέρνηση» ΠΑΣΟΚ που θα δώσει «λύση» στα λαϊκά προβλήματα. Πάντως χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε αναφερόμενος στις απεργιακές κινητοποιήσεις των τελωνειακών, ότι το ΠΑΣΟΚ «ποτέ δεν πρόκειται να υποτάξει το δημόσιο συμφέρον και το κοινό αίσθημα σε οποιαδήποτε επιμέρους συμφέροντα»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ