Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συντονισμός για... τα προσχήματα

Σχόλιο του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πειραιά για τη στάση των «Παρεμβάσεων»

«Οι μάσκες έπεσαν», δηλώνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πειραιά αναφερόμενο στη στάση της παράταξης των «Παρεμβάσεων» στο ζήτημα του συντονισμού της δράσης των εκπαιδευτικών με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

«Στον Πειραιά, υλοποιώντας το σχεδιασμό της ΔΟΕ, με τη συμφωνία της ΠΑΣΚ και των παρατάξεων του Συνασπισμού στους διδασκαλικούς Συλλόγους (σ.σ. οι «Παρεμβάσεις») απευθύνουν κάλεσμα συντονισμού μόνο των εκπαιδευτικών (και όχι εργατικών σωματείων). Η συντεχνιακή αντίληψη, για την ιδιαιτερότητα του κλάδου μας, που τόσο μας έχει κοστίσει, επιλέγεται συνειδητά για μια ακόμα φορά. Αποδεικνύεται πως τα μεγάλα λόγια περί "παλλαϊκού συντονισμού, μετώπου Παιδείας-Εργασίας κλπ." είναι απλά για εσωτερική κατανάλωση και αποπροσανατολισμό», σημειώνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πειραιά και αναφέρει: «Την ίδια στιγμή οι "Παρεμβάσεις" και βέβαια η ΠΑΣΚ στο ΔΣ του Συλλόγου Κερ/νίου-Περάματος καταψηφίζουν το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά για κοινή σύσκεψη και συντονισμό σε τοπικό επίπεδο! Ούτε καν πανεκπαιδευτικό συντονισμό δεν επιδιώκουν δηλαδή, όταν σε αυτό συμμετέχουν δυνάμεις, που με καθαρά, σταράτα λόγια καταδικάζουν την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», τονίζεται ενώ παράλληλα το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πειραιά αναφέρει πως και στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, από κοινού, ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ-Παρεμβάσεις-Αγωνιστικές Κινήσεις ψήφισαν το κάλεσμα για τον υποτιθέμενο πανεκπαιδευτικό συντονισμό και για να διατηρήσουν τα προσχήματα ψήφισαν και το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων».

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πειραιά κάνει λόγο για «το ίδιο κακοπαιγμένο σενάριο» που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με τις «Παρεμβάσεις» να «συνάπτουν γάμο με την ΠΑΣΚ στη ΔΟΕ», «μια τακτική που τελικά, όπως αποδείχτηκε και στη μεγάλη απεργία είναι αδιέξοδη, επιζήμια για το κίνημα, αφού δε βοηθάει στoν απεγκλωβισμό δυνάμεων από την κυρίαρχη πολιτική, κινείται πάντα "εντός των τειχών"», σημειώνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πειραιά.

«Η ανάγκη για αποδυνάμωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και των συνδικαλιστικών τους παρατάξεων είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Το ίδιο και για τις παραφυάδες τους, τις "Παρεμβάσεις" και την παράταξη του Συνασπισμού. Η συμπόρευση με το ΠΑΜΕ του Αγώνα και της Προοπτικής είναι ο δικός μας μονόδρομος», σημειώνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πειραιά και καλεί στη σύσκεψη που διοργανώνει η Ομοσπονδία Γονέων στις 24 Σεπτέμβρη στις 18:30 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ