Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Σοβαρά προβλήματα στέγασης στους παιδικούς σταθμούς

Τα σοβαρά προβλήματα στέγασης παιδικών σταθμών, με αφορμή και την περίπτωση παιδικού σταθμού στη Νέα Φιλαδέλφεια, έφεραν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Κώστας Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη, Γιώργος Μαυρίκος, Εύα Μελά και Γιάννης Πρωτούλης. Στην Ερώτησή τους οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Με σοβαρά προβλήματα βρίσκονται αντιμέτωποι γονείς και εργαζόμενοι στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί που υπάρχουν δε φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες, αλλά ακόμα και αυτοί που υπάρχουν σε πολλές περιπτώσεις δεν πληρούν τις προδιαγραφές και τους όρους ασφάλειας, έχουν σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό, ενώ οι εργαζόμενοι γονείς πληρώνουν τροφεία που συνεχώς αυξάνονται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο 3ος Παιδικός Σταθμός Νέας Φιλαδέλφειας, ο οποίος από το 2002, μετά το σεισμό του 1999, στεγάζεται σε κοντέινερ.

Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Προσχολικής Αγωγής Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας καταγγέλλουν ότι γίνεται προσπάθεια από τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει η μεταστέγαση του συγκεκριμένου Παιδικού Σταθμού σε κτίριο που δεν πληροί τις προδιαγραφές μελέτης κτιρίων παιδικών σταθμών, όπως κρίθηκε από την αυτοψία που διενήργησε η Επιτροπή Καταλληλότητας που συγκροτήθηκε την 22/11/2007 με την υπ' αριθμ. 296/2007 απόφαση Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας (αρ. πρωτ. 16096/9-11-07).

Με αφορμή την περίπτωση του 3ου Παιδικού Σταθμού Νέας Φιλαδέλφειας αναδεικνύεται για άλλη μία φορά το πρόβλημα καταλληλότητας στέγασης των παιδικών σταθμών. Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι παιδικοί σταθμοί, είτε δημοτικοί είτε ιδιωτικοί, δεν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές ασφάλειας, αντισεισμικής θωράκισης, πυρασφάλειας, ενώ τα προβλήματα εντείνει η παντελής έλλειψη ουσιαστικού ελέγχου εκ μέρους των νομαρχιών και των περιφερειών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

  • Τι μέτρα είναι διατεθειμένος να πάρει ώστε να γίνονται δημόσιες επενδύσεις για την κτιριακή υποδομή των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την ανάπτυξη των παιδιών.
  • Τι έλεγχοι και σε πόσους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Λεκανοπεδίου Αττικής έχουν γίνει για την καταλληλότητα των κτιρίων, όπου στεγάζονται, την ασφάλεια, τη σεισμική τρωτότητα, την πυρασφάλεια.
  • Σε τι ενέργειες είναι διατεθειμένος να προβεί προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα στέγασης του 3ου Παιδικού Σταθμού Νέας Φιλαδέλφειας και να στεγαστεί σε κτίριο κατάλληλο που να καλύπτει όλες τις αναγκαίες προδιαγραφές λειτουργίας, ασφάλειας, αντισεισμικής θωράκισης κ.ά.».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ