Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Ξεκίνησε το στήσιμο της κόκκινης πολιτείας

Τα πινέλα παίρνουν «φωτιά». Οι μολυβιές γίνονται χρώμα, εικόνα, σκίτσο, ζωγραφιά... Και τα ταμπλό ετοιμάζονται, στοιβάζονται, μεταφέρονται. Από το πρωί τα φορτηγά γεμίζουν το ένα μετά το άλλο. Καλώδια, σωλήνες, συνδέσεις... ΚΝίτες και ΚΝίτισσες από όλη την Αθήνα, εργαζόμενοι, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές και απόφοιτοι «ρίχνονται στη δουλειά» για να ολοκληρωθούν τα ταμπλό και να μεταφερθούν όλα τα υλικά από την αποθήκη στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια, εκεί όπου θα γίνει το κεντρικό τετραήμερο του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ στις 18-21 Σεπτέμβρη. Για να συναρμολογηθούν και να σχηματίσουν την κόκκινη πολιτεία, το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που κάθε φορά συναντά ο επισκέπτης του Φεστιβάλ.

Η Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια από χτες υποδέχεται νέους και μεγαλύτερους κομμουνιστές, που εργάζονται πυρετωδώς για την προετοιμασία του κεντρικού τετραημέρου, που θα σημάνει την κορύφωση των φεστιβαλικών εκδηλώσεων. Μια διαδικασία που δεν ξεκίνησε χτες. Οπως σημειώνει ο Γιώργος Νασιώτης, «αυτό που εκτιμήσαμε πρώτα και κύρια είναι ότι επειδή ακριβώς είναι το Φεστιβάλ αφιερωμένο στα 90 χρόνια του Κόμματος και τα 40 χρόνια της ΚΝΕ πρέπει να είναι ποιοτικότερα και αναβαθμισμένα και τα ταμπλό. Μ' αυτήν την έννοια βάλαμε σαν πρώτο στόχο κάποια κεντρικά συνθήματα, όπως το "Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε", "Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη", "Τρία κόκκινα γράμματα, σεμνή υπογραφή του λαού μας" και "Ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου" να είναι καθαρά καλλιτεχνικά ταμπλό». «Αυτή η διαδικασία ξεκίνησε από το Μάη», συμπληρώνει.


«Σήμερα μπαίνουμε στο χώρο, πρέπει όλη η αποθήκη να ανέβει πάνω, θα φορτώσουμε είκοσι φορτηγά», σημειώνει ο Γ. Νασιώτης και προσθέτει ότι όλη η προετοιμασία αναδεικνύει το γεγονός ότι το Φεστιβάλ στήνεται «χωρίς χορηγούς, χωρίς τίποτα». Αντίθετα, δημιουργείται και στήνεται από τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ και του Κόμματος, που με αυταπάρνηση και μεράκι, αφιερώνοντας όλη τη δημιουργικότητα, φτιάχνουν από το «μηδέν» μια ολόκληρη πολιτεία.

Η συλλογική δράση και η δημιουργικότητα αναδεικνύονται και αποδεικνύονται όχι μόνο κατά τη διάρκεια των φεστιβαλικών εκδηλώσεων, όσο και κατά την προετοιμασία τους. Κάθε τι που βρίσκεται στο χώρο έχει το «αποτύπωμα» πολλών νέων ανθρώπων... Και είναι πράγματι «πρωτόγνωρη εμπειρία» να βλέπεις έναν καμβά να μεταμορφώνεται με τις πινελιές που πρόσθεσες εσύ και οι σύντροφοί σου. Αλλος την ιδέα, άλλος το σχέδιο, το γραφικό, άλλος τις μολυβιές και τη χάραξη, άλλος το "κ", άλλος το "ν", άλλος τη μεταφορά, άλλος το στήσιμο... Και όλο μαζί, τα κομμάτια ενωμένα, το μεράκι όλων σε εκατοντάδες αποτυπώματα, να αποκαλύπτει ότι «ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου»...

Περιοδείες για την επιτυχία των εκδηλώσεων

Για την επιτυχία του Φεστιβάλ έχει ξεκινήσει η διακίνηση των εισιτηρίων (5 ευρώ το ημερήσιο εισιτήριο και 15 ευρώ η κάρτα του τετραημέρου). Στο πλαίσιο αυτό, οι Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις προγραμματίζουν περιοδείες και εξορμήσεις για να φτάσει πλατιά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.


Η Αχτιδική Οργάνωση ΑΕΙ - ΤΕΙ - Ερευνας της ΚΟΑ του ΚΚΕ προγραμματίζει τη Δευτέρα στις 10 το πρωί περιοδείες για την προπαγάνδιση του Φεστιβάλ ΚΚΕ -ΚΝΕ και για τη συζήτηση με εργαζόμενους, καθηγητές και φοιτητές των πολιτικών εξελίξεων και των θέσεων του Κόμματος. Περιοδείες διοργανώνονται στις σχολές του Πολυτεχνείου, της Φιλοσοφικής, της Φυσικομαθηματικής, της ΑΣΟΕΕ, της Παντείου, της Γεωπονικής, του ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, καθώς και στις Σχολές Υγείας και τις σχολές του κέντρου του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ