Τρίτη 26 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ
Στις 3 Σεπτέμβρη η Γενική Συνέλευση

Κάλεσμα σε όλους τους μηχανικούς του Εμπορικού Ναυτικού να πάρουν μαζικά μέρος στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη, στις 10 π.μ. στα γραφεία της, απευθύνει η ΠΕΜΕΝ. Θέμα της συνέλευσης είναι η εκλογή εφορευτικής επιτροπής, τροποποίηση καταστατικού και αρχαιρεσίες για εκλογή νέας διοίκησης.

Με ανακοίνωσή της, αφού επισημαίνει τη χειροτέρευση της θέσης του μηχανικού, όπως άλλωστε και όλων των εργαζομένων, τους καλεί να απομονώσουν τις Σειρήνες του εφοπλιστικού κεφαλαίου και με τη συμμετοχή τους να διεκδικήσουν το δικαίωμα «να έχουμε συνδικάτα όργανα πάλης των μηχανικών, των ναυτεργατών για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας». Να μπολιάσουν με τις δημοκρατικές - εκλογικές διαδικασίες του σωματείου το σύνολο των ναυτεργατικών σωματείων που αποτελούν τη νόθα πλειοψηφία της ΠΝΟ, με το σύστημα της απλής αναλογικής, χωρίς αποκλεισμούς και τον επαίσχυντο περιορισμό του 1/10 που επιβάλλει το χουντικό καταστατικό της ΠΝΟ.

Επιβάλλεται, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, να πείσουμε κάθε μηχανικό για την αναγκαιότητα οργάνωσης και πάλης μέσα στο σωματείο, να μεταλαμπαδεύσουμε στην αυριανή βάρδια των μηχανικών τους αγώνες και τις κατακτήσεις του ναυτεργατικού κινήματος για το παρόν και το μέλλον. Κάθε ψήφος του μηχανικού μετράει πολλαπλάσια για την ανάπτυξη αγώνων, για την υπεράσπιση των εργασιακών - κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα και την πολιτική ζωή για μια φιλολαϊκή πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ