Τρίτη 26 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Πανεργατική συγκέντρωση για την απόλυση της εγκύου

Την Παρασκευή, στις 8 μ.μ., έξω από το παλιό Εργατικό Κέντρο

Με πανεργατική συγκέντρωση την Παρασκευή 29 Αυγούστου στις 8 μ.μ. έξω από το παλιό Εργατικό Κέντρο, οι ταξικές δυνάμεις της Ζακύνθου δίνουν αποφασιστική συνέχεια στη μάχη ενάντια στην απόλυση της εγκύου εργαζόμενης από το κατάστημα παιδικών ειδών «Ροζαλί», γενικεύοντας τον αγώνα για την προστασία της μητρότητας.

Τη συγκέντρωση διοργανώνει το ΠΑΜΕ και ήδη καλούν με ανακοινώσεις τους το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Η εργαζόμενη Αλκηστη Μανωλοπούλου δούλευε στο κατάστημα «Ροζαλί» από το Δεκέμβρη του 2007. Στελέχη του Εργατικού Κέντρου και των ταξικών συνδικάτων, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλευρό της, συνελήφθησαν το βράδυ της 10ης Αυγούστου, επειδή έγραφαν συνθήματα υπέρ της εργαζόμενης, δυο μέρες πριν την απόλυσή της.

«Φαίνεται καθαρά ότι η μητρότητα αντιμετωπίζεται εχθρικά και αποτελεί απειλή για τα συμφέροντα των αφεντικών» τονίζει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο κάλεσμα για τη συγκέντρωση της Παρασκευής και υπενθυμίζει ότι «ανάλογα φαινόμενα είχαμε και έχουμε και στα ξενοδοχεία της Ζακύνθου».

«Η μητρότητα στέκεται εμπόδιο και διώκεται από τους εργοδότες. Η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία είναι ο μόνος θεός που πιστεύουν. Το πρότυπο του "καλού" εργαζόμενου που γίνεται λάστιχο, έχει εξοντωτικό ωράριο, αμείβεται λίγο και είναι ανασφάλιστος πρέπει να το σπάσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα» σημειώνει το Σωματείο και η ανακοίνωση καταλήγει ανάμεσα σε άλλα:

«Η απαράδεκτη συμπεριφορά της εργοδοσίας των καταστημάτων "Ροζαλί" έχει τις πλάτες όχι μόνο της πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των αστυνομικών, εισαγγελικών αρχών και της Επιθεώρησης στο νησί μας, που σπεύδουν να πάρουν το μέρος της εργοδοσίας».

Αντίστοιχα, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί σε ένταση της πάλης «για να διεκδικήσουμε την υπεράσπιση της μητρότητας, τη λήψη μέτρων για να απαγορευτούν ουσιαστικά οι απολύσεις, για να αναγνωριστεί η μητρότητα ως κοινωνικό δικαίωμα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ