Τρίτη 26 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Για όλα όσα μας ανήκουν

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης η δημόσια συζήτηση γίνεται κάτι παραπάνω από προβλέψιμη. Περιστρέφεται γύρω απ' τις «παροχές» που θα εξαγγείλει απ' το βήμα της ΔΕΘ ο εκάστοτε πρωθυπουργός στην καθιερωμένη ομιλία του και διανθίζεται με τις «παροχές» που υπόσχεται, η - πάντα πιο... γενναιόδωρη - αξιωματική αντιπολίτευση. Απ' την πείρα του ο λαός γνωρίζει πια πως οι ΔΕΘ έρχονται και παρέρχονται, μαζί τους και οι εξαγγελλόμενες «παροχές», αλλά η δική του θέση ακολουθεί σταθερή πορεία επιδείνωσης. Κάθε Σεπτέμβρης και χειρότερα για την εργατική λαϊκή οικογένεια...

Σύμφωνα με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, οι «παροχές» που θα εξαγγείλει ο Κ. Καραμανλής στη φετινή ΔΕΘ είναι σωστή κοροϊδία. Ομοίως και οι «κοστολογημένες» αντι-«παροχές» του ΠΑΣΟΚ. Κάτι ψυλλιάζονται επ' αυτού οι εργαζόμενοι ακούγοντας τους «καλά πληροφορημένους» ρεπόρτερ να συνοδεύουν τα σχετικά ρεπορτάζ τους με τη φράση για την αναγκαιότητα μεταρρυθμίσεων επειδή «το ταμείον είναι μείον». Μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της οικονομίας του κεφαλαίου και όχι για την ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος. Το σκηνικό της κοροϊδίας συμπληρώνεται απαραιτήτως απ' τις δηλώσεις των έμπλεων αγωνιστικής έξαρσης εκπροσώπων των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών στα πλαίσια του εφικτού και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, που αφού με τις υπογραφές τους καταδικάζουν χιλιάδες εργαζόμενους στη φτώχεια, κάθε Σεπτέμβρη κάνουν τάχα τον καμπόσο ενόψει ΔΕΘ.

Συνιστά πρόκληση πρώτου μεγέθους για την εργατική λαϊκή οικογένεια αυτό το θέατρο που παίζεται σε βάρος της. Απ' την κυβέρνηση της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΕΒ, τις συνδικαλιστικές ηγεσίες. Απ' όλους εκείνους που ευθύνονται για τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει και που η πολιτική και η στάση τους εγγυώνται βάθεμα της φτώχειας, να της υπόσχονται επιδόματα ελεημοσύνης και παροχές - ψίχουλα που ούτε καν ανακουφίζουν. Μέλημά τους είναι να αποπροσανατολίσουν, να διασκεδάσουν τη λαϊκή αγανάκτηση ώστε να μην εκφραστεί αυτή σε αγωνιστική δύναμη.

Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι η πολιτική στην οποία ορκίζονται τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, η πολιτική των καθηλωμένων εισοδημάτων, των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης τομέων όπως η παιδεία και η υγεία, θα προσθέτει διαρκώς προβλήματα στις πλάτες του λαού.Προβλήματα που δεν αντιμετωπίζονται με παροχές - ψίχουλα. Οι σύγχρονες ανάγκες των παραγωγών του πλούτου, χρειάζονται ριζικές αλλαγές που οι ίδιοι μπορούν με την πάλη τους να επιβάλουν ακολουθώντας το δρόμο που τους υποδεικνύει με την πολιτική του πρόταση το ΚΚΕ.

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να διεκδικήσουν όσα τους ανήκουν: Τα πάντα. Να κατακτήσουν με την πάλη τους όσο γίνεται περισσότερα, με προοπτική την κατάκτηση όλων όσων τους ανήκουν και που σήμερα καρπώνεται η πλουτοκρατία. Η όξυνση της ταξικής πάλης ενάντια στο κεφάλαιο, στην πολιτική που το εκφράζει και στα κόμματα που την εφαρμόζουν, ο πολιτικός και ιδεολογικός απεγκλωβισμός του λαού απ' αυτά και η καταδίκη του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, είναι ο καταλύτης για εξελίξεις προς όφελος του λαού, για να μπει το νερό σ' ένα αυλάκι που θα ξεδιψά τους ανθρώπους του μόχθου κι όχι την άσβεστη δίψα του κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη. Σ' αυτή την κατεύθυνση, ενόψει της ΔΕΘ, η θέση κάθε εργαζόμενου είναι εκεί όπου θα διαδηλώνει το ΠΑΜΕ, στηρίζοντας τα αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ