Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΥΔΑΠ
Αρνείται να εφαρμόσει δικαστικές αποφάσεις υπέρ των εργαζομένων

Εργαζόμενοι στην έδρα της ΕΥΔΑΠ στα Ιλίσια, ενώ παρακολουθούν ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε πρόσφατη επίσκεψή της
Εργαζόμενοι στην έδρα της ΕΥΔΑΠ στα Ιλίσια, ενώ παρακολουθούν ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε πρόσφατη επίσκεψή της
ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Οικονομίας και Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, με θέμα την άρνηση της Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ να εφαρμόσει δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζόμενους, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, Εύα Μελά, Λιάνα Κανέλλη, Γιάννης Γκιόκας και Λίλα Καφαντάρη. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Από το 1993 έχει υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ (ΟΜΕ - ΕΥΔΑΠ) και της Διοίκησης, που ένα μέρος της αναφέρεται στη χορήγηση μισθολογικής προαγωγής ποσοστού 10% σε όλο το εργατοτεχνικό προσωπικό της.

Παρά την υπογραφή της ΣΣΕ, όλες οι μέχρι σήμερα διοικήσεις της ΕΥΔΑΠ αρνούνται να εκτελέσουν αυτόν τον όρο.

Οι δικαιούχοι εργαζόμενοι προσέφυγαν στα Δικαστήρια και έχουν δικαιωθεί σε πρώτο και δεύτερο βαθμό (Πρωτοδικείο - Εφετείο), καθώς και στα δύο τμήματα του Αρείου Πάγου, στα οποία προσέφυγε η Διοίκηση της Εταιρείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλα τα Δικαστήρια όλων των βαθμών, οι εργαζόμενοι δικαιώνονταν και οι Διοικήσεις της ΕΥΔΑΠ προσέφευγαν στον ανώτερο βαθμό Δικαστηρίου.

Ομως, παρά τις παραπάνω δικαστικές αποφάσεις, η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ:

  • Αρνείται να καταβάλει τα αναδρομικά ποσά που δικαιούνται οι εργαζόμενοι, ισχυριζόμενη ότι δε γνωρίζει ποιο είναι το ακριβές ποσό των αναδρομικών για τον κάθε εργαζόμενο.
  • Αρνείται να καταβάλει το 10% από την ημερομηνία απόφασης του Αρείου Πάγου και εφεξής, πράγμα που είναι πολύ εύκολο να γίνει, ταλαιπωρώντας τους εργαζόμενους επί 15 χρόνια και παρά το ότι κέρδισαν και ασφαλιστικά μέτρα για την καταβολή.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί, ποια άμεσα μέτρα θα πάρουν για την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν τους εργαζόμενους και συγκεκριμένα:

  • Να συζητήσει η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ με τους εκπροσώπους των εργαζομένων τον τρόπο καταβολής των αναδρομικών.
  • Να χορηγηθεί άμεσα και από την ημερομηνία απόφασης του Αρείου Πάγου, το 10% στους δικαιούχους εργαζόμενους, χωρίς άλλη καθυστέρηση».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ