Κυριακή 10 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ναταλία Αποστολοπούλου
Ναταλία Αποστολοπούλου
Φωτ.

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μου γυναίκας ΕΥΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗ, που στις 8/8/08 συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατό της, προσφέρω στο περιοδικό της Εθνικής Αντίστασης 25 ευρώ, 25 ευρώ στο ΝΣ Τρικάλων της ΚΝΕ και 50 ευρώ στη ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ.

Ο άνδρας της Γεώργιος Σωτηρίου

* * *

φωτ.

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗ από το Μεταλλικό Κιλκίς, ο Γιώργος Σοφιανίδης και η Θεοδώρα Σοφιανίδου προσφέρουν 100 ευρώ για τα 90χρονα του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Μεταλλικού.

* * *

φωτ.

Στις 9 Αυγούστου συμπληρώθηκαν 31 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφός μου ΜΗΤΡΟΓΩΓΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ.

Αγωνιστής από τα φοιτητικά του χρόνια. Γραμματέας στην ΕΠΟΝ Καρδίτσας, στην Κατοχή. Μετά την απελευθέρωση ακολούθησαν διώξεις, δίκες, φυλακές, εξορίες. Επιστρέφει και ζει στη Θεσσαλονίκη. Προσχωρεί αμέσως στην, τότε, ΕΔΑ . Γίνεται μέλος της Επιτροπής Πόλης και μέλος του Γραφείου της έως τη διάλυσή της. Είναι από τα πρώτα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Λογιστών Θεσσαλονίκης και για τη συνδικαλιστική του δράση συλλαμβάνεται το 1958 και στέλνεται εξορία. Στα χρόνια της χούντας καταζητούμενος κρύβεται. Υστερα από 2 χρόνια έχει σοβαρά προβλήματα με την καρδιά του και έπρεπε να τον δει γιατρός. Συνελήφθη και κρατήθηκε για δύο μήνες στην Ασφάλεια, χωρίς να του δίνουνε τα φάρμακά του, με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή σύντομα.

Στη μνήμη του συζύγου και πατέρα Μητρογώγου Αριστείδη, προσφέρουμε, για τα 90 χρόνια ΚΚΕ, 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ροτόντας Θεσσαλονίκης.

* * *

Στη μνήμη του συζύγου και πατέρα ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΚΟΣΜΙΔΗ (Μίμη), που «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας, προσφέρουμε στο τιμημένο ΚΚΕ 500 ευρώ, στο Κόμμα των μεγάλων αγώνων και θυσιών, μέσω της ΚΟ Βυζαντίου Καλαμαριάς.

Μητρογιώργος Αριστείδης
Μητρογιώργος Αριστείδης
Η σύζυγος Πελαγία Κοσμίδη και η κόρη Ολγα

* * *

φωτ.

Στις 9 Αυγούστου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο ΛΕΦΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ, σύντροφος και αγωνιστής, πιστός και ακλόνητος στα ιδανικά του ΚΚΕ μέχρι την τελευταία του πνοή, παρ' όλες τις ταλαιπωρίες και διώξεις του(Γιούρα, Αίγινα, Αγρίνιο, φυλακές Αβέρωφ).

Στη μνήμη του η γυναίκα του Ιωάννα Παπαθεοδώρου προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πετραλώνων.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΟΥΛΕΛΗ, η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Αιγάλεω, 30 ευρώ.

Η κόρη του Μέλα

ο γαμπρός του Αντώνης και

ο εγγονός του Σωτήρης

* * *

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΓΟΡΟΥ, από τη Ζίτσα Ιωαννίνων, ο οποίος απεβίωσε στις 23 Ιούνη 2008, πιστός έως το τέλος της ζωής του στα ιδανικά του ΚΚΕ, σύντροφοι και φίλοι του προσφέρουν στη μνήμη του 150 ευρώ.

* * *

φωτ.

Στις 23 Ιούλη, πριν τρία χρόνια, έφυγε ο σ. ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ. Ηταν αξιωματικός στον Ελληνο-ιταλικό πόλεμο. Διακρίθηκε, τραυματίστηκε, του δόθηκαν δύο βραβεία ανδρείας. Το 1942 οργανώθηκε στον ΕΛΑΣ και στο ΚΚΕ. Εγινε διοικητής - καπετάνιος στη σχολή Αξιωματικών του ΕΛΑΣ στη Ρεντίνα Καρδίτσας. Συμμετείχε στις μεγάλες μάχες του ΕΛΑΣ. Καταδικάστηκε από τους δοσίλογους 2 φορές σε θάνατο. Απέδρασε από τη φυλακή με τη βοήθεια του ΚΚΕ και έφυγε στο βουνό, όπου συνέχισε την αγωνιστική του δράση ως επιτελάρχης του ΚΓΑΝΕ του ΔΣΕ.

Στέφανος Κομνηνός
Στέφανος Κομνηνός
Μετά την υποχώρηση έφυγε στην Τασκένδη απ' όπου επέστρεψε το 1979. Εκλέχτηκε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων. Με απόφαση της ΚΕ του δόθηκε ο τίτλος του Βετεράνου του ΚΚΕ. Σαν στέλεχος του Κόμματος αγωνίστηκε μέχρι τέλους για τα ιδανικά του ΚΚΕ. Δεν υποχώρησε, ποτέ δεν έσκυψε το κεφάλι.

Σύντροφε Αλέκο θα σε θυμόμαστε και σου υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα.

Ο ανιψιός του Γιώργος Παπαγεωργίου, από το Μυλοπόταμο Ν. Ρεθύμνης προσφέρω, μέσω ΚΟ Ρεθύμνου, 100 ευρώ ως ελάχιστη ενίσχυση στο ΚΚΕ.

* * *

Γιαννάκη μου, πέρασαν 2 χρόνια από τις 9/8/2006 που έφυγες ξαφνικά από κοντά μας. Πάντα θα σε θυμάμαι όσο ζω.

Η γιαγιά σου

Στη μνήμη του αγαπημένου μου εγγονού προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Αγγελική Μπούρδου

* * *

φωτ.

Στις 7 Αυγούστου συμπληρώνονται 16 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΜΝΗΝΟΥ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Μαργαρίτα προσφέρει 100 ευρώ στο παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Αμαρουσίου και 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Αμαρουσίου.

* * *

φωτ.

Στη μνήμη της συναγωνίστριας ΝΑΤΑΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, που ήμασταν συγκρατούμενες στις φυλακές της Τρίπολης και γλίτωσε την εκτέλεση γιατί ήταν έγκυος στον έβδομο μήνα, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Αλυσίδας.

* * *

Στις 13 Αυγούστου συμπληρώθηκαν 24 χρόνια που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας αδελφός ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ.

Στη μνήμη του και στη μνήμη των γονιών μας, οι αδελφές Ανθούλα και Μελπομένη προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αγίας Τριάδας της ΚΟΘ.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΧΡΗΣΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ , πρώην βουλευτή Καρδίτσας της ΕΔΑ , που πέθανε πρόσφατα, αντί στεφάνου, η Κούλα Γκουρομίχου προσφέρει στη ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ 100 ευρώ.

ΤΣΑΠΑΛΑ ΑΝΝΑ (Αννίκα)
ΤΣΑΠΑΛΑ ΑΝΝΑ (Αννίκα)
* * *

Στη μνήμη του σ. ΓΙΩΡΓΗ ΓΟΥΡΝΙΑ από τον Αγ. Νικόλαο Μαζέικων, αντάρτη του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, μέλους του ΚΚΕ, που δεν έλειψε ποτέ μέχρι τώρα από την εκδήλωσή μας στα Σουδενά, η κόρη του Ασημίνα προσφέρει 100 ευρώ στη ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ για την αποπεράτωση των ιδιόκτητων γραφείων της.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 40 μέρες από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη μας εξαδέλφη ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΠΥΛΟΥ.

ΝΙΚΟΣ και ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΕΡΗ

* * *

Φωτ.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΡΑΤΗΣ από το Φύλλο Καρδίτσας, πατέρας του Αλέκου, του Βαγγέλη και του Μιλτιάδη, πέθανε το 1952, αφού η υγεία του είχε κλονιστεί σοβαρά από τα βασανιστήρια και από ανίατη ασθένεια. Περισσότερο όμως τον «κατέβαλε» ο πόνος για τους δυο γιους του, ΒΑΓΓΕΛΗ και ΜΙΛΤΙΑΔΗ, που έδωσαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για μια καλύτερη κοινωνία.

Ο Βαγγέλης, εκτελέστηκε στις 18/05/45 από τις παράνομες φασιστικές οργανώσεις, που δρούσαν κάτω από τις ευλογίες των «δημοκρατικών» κυβερνήσεων, που επιδίωκαν να εφαρμόσουν το «νόμο» και την «τάξη» των Αγγλοαμερικάνων προστατών τους. Την περίοδο της Κατοχής ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ και υπηρέτησε στην Πολιτοφυλακή.

Ο Μιλτιάδης, υπηρέτησε στο ιππικό του Γαζή, μαχητής του Δημοκρατικού Στρατού, σκοτώθηκε το 1949 από ριπή πολυβόλου στο χωριό Θραψίμι Καρδίτσας.

Ευάγγελος Τσίντσιφας
Ευάγγελος Τσίντσιφας
Στη μνήμη τους, η οικογένεια του Αλέκου Μπεράτη προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ Φύλλου, στη ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΤΣΙΝΤΣΙΦΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης καθώς και του πατέρα μου ΙΩΑΝΝΗ ΜΟΣΧΟΒΑ και των αδελφών μου ΧΡΗΣΤΟΥ και ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΟΣΧΟΒΑ, που σκοτώθηκαν στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, προσφέρω στην ΚΟΒ Λιτοχώρου του ΚΚΕ 30 ευρώ και στο «Ριζοσπάστη» 20 ευρώ.

Αικατερίνη Τσίντσιφα

* * *

Φωτ.

Κι όμως πέρασαν δύο χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας θείος ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, που αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή για να ζήσουν οι Λαοί σε ένα δικαιότερο κόσμο.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο αγαπημένο του ΚΚΕ 200 ευρώ.

Οι ανιψιές του: Αντωνία, Χρυσούλα, Ιωάννα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγωνίστριας της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης ΑΝΙΚΑΣ ΤΣΑΠΑΛΑ τα ανίψια της Μαίρη και Χρήστος προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΤΕΛΑΡΟΥ, μέλους του Κόμματος και αγαπητού μας συντρόφου, οι Βαρβάρα και Κώστας Κολυβάς (Μπερδεμπές) από τη Νικιάνα Λευκάδας, προσφέρουν στη μνήμη του 100 ευρώ, για ενίσχυση του ΚΚΕ.


Αλέκος Παπαγεωργίου
Αλέκος Παπαγεωργίου

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Γιάννης Μπεράτης
Γιάννης Μπεράτης

Λεφτέρης Παπαθεοδώρου
Λεφτέρης Παπαθεοδώρου

ΠΑΝΤΕΛΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ευαγγελή Μανώλη
Ευαγγελή Μανώλη

Κώστας Σοφιανίδης
Κώστας Σοφιανίδης

ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ
ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ