Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Αυγούστου 2008 - αριθ. φύλλου: 10148

ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Τραγικές ελλείψεις στη Μονάδα που έκλεισε

Τραγικές και επικίνδυνες ελλείψεις προσωπικού αντιμετώπιζε η Μονάδα Νεογνών του Αρεταίειου Νοσοκομείου, η οποία οδηγήθηκε σε προσωρινό κλείσιμο απ' τις 9 Αυγούστου, μετά από αλλεπάλληλα κρούσματα με τις ασθένειες νεογνών.


ΣΕΛ.  14

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ο ιμπεριαλισμός το ΝΑΤΟ και η ΕΕ

Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών αφού έχει βάλει κι αυτή την υπογραφή της για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ καθώς και για την αυτοαναγόρευση του ΝΑΤΟ σε χωροφύλακα των δρόμων του πετρελαίου

Την ώρα που οι αιματηρές πολεμικές συγκρούσεις στη Νότια Οσετία μαίνονται και οι κίνδυνοι επέκτασης της σύρραξης είναι μεγάλοι, αποτελεί πρόκληση οι κυβερνήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ να προσποιούνται τους έκπληκτους, τους αμέτοχους και τους ειρηνοποιούς.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών για την όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων στην περιοχή του Καυκάσου. Εχει βάλει κι αυτή την υπογραφή της για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και την ένταξη σε αυτό της Γεωργίας και της Ουκρανίας καθώς και για την αυτοαναγόρευση του ΝΑΤΟ σε χωροφύλακα των δρόμων του πετρελαίου.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω την υπογραφή της. Πρέπει να δεσμευτεί στον ελληνικό λαό ότι δε θα υποστηρίξει και, πολύ περισσότερο, δε θα συμμετάσχει σε καμιά στρατιωτική αποστολή - ούτε ΝΑΤΟική, ούτε ευρωενωσιακή - στον Καύκασο.


ΣΕΛ.  2  -  3

ΧΙΟΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ-ΚΝΕ
Γιορτή της ελληνοτουρκικής φιλίας

Το βράδυ της Κυριακής ήταν ξεχωριστό για τη Χίο, με το Φεστιβάλ ΚΚΕ-ΚΝΕ που ήταν αφιερωμένο στην ελληνοτουρκική φιλία και την παρουσία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν. «Είμαστε περήφανοι γιατί είμαστε γείτονες με ανθρώπους που αντιστέκονται, που είναι διεθνιστές και πατριώτες. Εκτιμάμε πολύ τον τρόπο που η εργατική τάξη στην Ελλάδα, οι αγρότες, οι φτωχοί ακτήμονες, αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό», τόνισε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο Κ. Οκουγιάν.


ΣΕΛ.  6  -  7


ΠΑΜΕ
Εξορμήσεις για το δικαίωμα στις διακοπές

Σήμερα το πρωί, εξορμήσεις προγραμματίζονται στο Σταθμό Λαρίσης (ΟΣΕ) και στα ΚΤΕΛ του Κηφισού.


ΣΕΛ.  15
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αποφάσεις εκτροχιασμού του ΟΣΕ!

Σήμερα αναμένονται οι δηλώσεις Χατζηδάκη για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού.


ΣΕΛ.  16
ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Τρομοκρατούν τους κατοίκους που αγωνίζονται

Την αστυνομοκρατία και τις συλλήψεις κατοίκων της Λευκίμμης καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  17
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Συλλήψεις συνδικαλιστών που υπερασπίζονταν έγκυο εργαζόμενη!

Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνει η φάμπρικα των διώξεων που έχει στήσει στο νησί η εργοδοσία με τις πλάτες της κυβέρνησης.


ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ