Κυριακή 17 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Εφτασε η ώρα να παρουσιαστείς! Η αδρεναλίνη στο αποκορύφωμα, γιατί με το που περάσεις την πύλη δεν ξέρεις τίποτα γι' αυτό που θα συναντήσεις! Οσο κι αν έτρεχες τις προηγούμενες μέρες σε φίλους και γνωστούς να πάρεις πληροφορίες, το μόνο που άκουγες ήταν ιστορίες από το στρατό... Ο μπαμπάς καμάρωνε που ο γιος του θα γινόταν άντρας κι η μαμά έμπηζε τα κλάματα που θα αποχωριζόταν το καμάρι της! Από πρακτικές συμβουλές όμως... τζίφος!

Δε σου είπε κανένας να «Μην κοιμάσαι στις επάλξεις!». Στο λέει όμως «Το αλφαβητάρι του στρατιώτη», (όλα όσα θες να μάθεις και δε σου έχουν πει για το στρατό), ένα βιβλιαράκι τσέπης που επανεκδόθηκε από τις εκδόσεις «ΔΙΑΥΛΟΣ». Συγγραφέας, ο Νίκος Λακόπουλος που κατάφερε να «παντρέψει» την εμπειρία του με την ισχύουσα νομοθεσία. Εύχρηστο λόγω μεγέθους και με πολύ χιούμορ. Περιέχει τη νομοθεσία του στρατού σε συνδυασμό με πρακτικές συμβουλές από τη μέρα που θα πάρεις το «χαρτί» να παρουσιαστείς μέχρι την ώρα που θα φύγεις. Τι πρέπει να πάρεις μαζί σου, τι άδειες δικαιούσαι, πώς «βγαίνεις στον τάκο» για να αποκτήσεις τα κεκτημένα, τι μόρια έχεις, ποια είναι η αργκό του στρατού και πολλά ακόμα που θα σου φανούν χρήσιμα.

Στόχος του συγγραφέα είναι να περάσεις τη θητεία σου με αξιοπρέπεια, γιατί ο στρατός εκτός από υποχρεώσεις έχει και δικαιώματα και τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς να δώσεις μάχη.

Γι' αυτό, όταν θα 'ρθει η ώρα να περάσεις την πύλη δεν είναι ανάγκη να φορέσεις γραβάτα ή να πάρεις καλάμι ψαρέματος, ούτε σε συνεστίαση πας, ούτε διακοπές. Πας φαντάρος και σίγουρα σου χρειάζεται «Το αλφαβητάρι του στρατιώτη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ