Σάββατο 19 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Ο αντικομμουνισμός έχει στόχο το λαό

Η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις «προκλήσεις σε βάρος του ΚΚΕ, όπου με ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος του επιχειρείται η καλλιέργεια ωμού αντικομμουνισμού περασμένων εποχών». Οπως υπογραμμίζει, «το στοιχείο αυτό αποτελεί άμεση απειλή για τις δημοκρατικές ελευθερίες του λαού μας που βάλλονται παντοιοτρόπως σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ενωση, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια».

«Η ιστορική πείρα - συνεχίζει η ανακοίνωση - δείχνει ότι ο αντικομμουνισμός συνδέθηκε με τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας. Πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτή την περίοδο, εκεί που αναβιώνει επικίνδυνα ο αντικομμουνισμός συνοδεύεται με απαγορεύσεις λειτουργίας και δράσης Κομμουνιστικών Κομμάτων και δραστικό περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών όλου του λαού, όπως γίνεται σε σειρά πλέον χωρών - μελών της ΕΕ, χωρίς τα όργανά της να παρεμβαίνουν.

Συνεπώς ο πρωτόγονος αντικομμουνισμός που εκδηλώνεται σήμερα, δεν αφορά μόνο το ΚΚΕ, τους φίλους και τους οπαδούς του, αλλά αποβλέπει στον περιορισμό και την κατάργηση βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών ολόκληρου του λαού μας. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του λαού και όλων των λαών να μπορούν να επιλέγουν το δρόμο ανάπτυξης που επιθυμούν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ