Πέμπτη 3 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Μάμα Μία! Α, ΜΠΑ!

Ηρθε, επιτέλους, στις κινηματογραφικές αίθουσες, μετά από τις θεατρικές, το παρτσακλό μιούζικαλ «Μάμα Μία», της Φιλίντα Λόιντ και θα ησυχάσουμε, ελπίζω, από τον κουρνιαχτό και το θόρυβο. Πρόκειται για ένα άνευρο και χαζό τραγουδιστικό βιντεοκλίπ με κάποια ανάλατα τραγούδια των Abba, τραγουδημένα από γνωστούς ηθοποιούς (Μέριλ Στριπ).

Κυρίαρχη ταινία της βδομάδας είναι, μάλλον, «Ο Κυρίαρχος», του Κινέζου Πίτερ Τσαν. Ιστορικο-πολιτικό δράμα μεγάλων χολιγουντιανών προδιαγραφών. Ενδιαφέρουσες οι αλληγορικές «Κακές Συνήθειες», του Σιμόν Μπρος. Αυστηρή κριτική για τις εμμονές των ανθρώπων!

Αμυαλο και χωρίς ουσία το καλογυρισμένο και καλοπαιγμένο ψυχολογικό θρίλερ «Παράλληλα Μυαλά», του Γκρέγκοριτζ Ριντ. Αμυαλος και χωρίς ουσία είναι και ο «Σιωπηλός Εφιάλτης», του Τζόμπι Χάρολντ: Αιματηρή (λεπτομερειακή) μεταμόσχευση καρδιάς, αστυνομική πλοκή, οιδιπόδεια συμπλέγματα!

Να μην ξεχάσουμε τον «Σιωπηλό Μάρτυρα», του μετρ του (αναίμακτου) τρόμου Αλφρεντ Χίτσκοκ. Η ταινία επηρέασε τον κινηματογράφο και αρκετοί σκηνοθέτες γύρισαν τις δικές τους ταινίες βασιζόμενοι σε αυτή την ταινία.

Σημείωση: Η θαυμάσια ταινία του Γιαπωνέζου Χιρόσι Τεσιγκαχάρα «Γυναίκα στους Αμμόλοφους» δυστυχώς έφτασε αργά στα ...χέρια μας και δεν μπορούμε να την καλύψουμε κριτικά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ