Πέμπτη 3 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σειρά χτες είχε η Πεντέλη

Υπό μερικό έλεγχο βρισκόταν χτες το βράδυ η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή του Αγίου Πέτρου στην Πεντέλη, κατακαίοντας δασική έκταση. Η φωτιά ξεκίνησε στις 3 μ.μ., όταν σταθμευμένο λεωφορείο, από άγνωστη αιτία, τυλίχτηκε στις φλόγες οι οποίες κατόπιν επεκτάθηκαν στο δάσος και με τη βοήθεια των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή κατευθύνθηκαν προς τη Νέα Μάκρη.

Στο λεωφορείο επέβαιναν 48 μαθητές από σχολείο της Παλλήνης, οι οποίοι απομακρύνθηκαν έγκαιρα, ενώ το πούλμαν καταστράφηκε ολοσχερώς. Για την κατάσβεση της φωτιάς, επιχείρησε πυροσβεστική δύναμη 81 ατόμων με 27 οχήματα και 10 υδροφόρες, ενώ τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα έκαναν ρίψεις νερού. Νωρίτερα, ένα όχημα της Πυροσβεστικής κάηκε χωρίς να κινδυνεύσουν πυροσβέστες. Ηταν από τα πρώτα οχήματα που επενέβησαν και κάηκε επειδή εγκλωβίστηκε στις φλόγες στο δρόμο από Αγ. Πέτρο προς Πεντέλη.

Σε ύφεση βρισκόταν η φωτιά στο Μοσχοπόδι Θήβας που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης. Η φωτιά ξεκίνησε από ξερά χόρτα και επεκτάθηκε σε πευκοδάσος.

Σε εξέλιξη ήταν πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ζηλευτό Μακρακώμης. Στον τόπο επενέβησαν 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Χτες εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα 57 δασικές πυρκαγιές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ